Thomas Gromoff

Omasta mielestään Thomas liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja liikunnalla on kuntoa kohottavaa vaikutusta.

Oman kokemuksen mukaan Thomas on stressaantunut, ei nuku riittävästi, eikä päiviin sisälly riittävästi palauttavia hetkiä ja taukoja. Thomas voi muuten mielestään ihan hyvin tällä hetkellä, mutta energisyydessä on toivomisen varaa.

 Hyvinvointianalyysin mukaan Thomas harrasti liikuntaa yhtenä päivänä. Sunnuntain harjoitus oli erittäin kova, kuntoa kehittävä 60 minuutin iltatreeni. Myöhään illalla tehty kova harjoitus viivästytti palautumisen alkua, mutta ei vaikuttanut kuitenkaan seuraavan yön palautumisen laatuun. Sunnuntai oli muutenkin kuluttava päivä, sillä askeleita kertyi turnausjärjestelyissä yli 13 000. Työpäivinä askeleita kertyikin sitten selvästi vähemmän, hieman alle 4000.

Thomasin työaikaan sisältyi palauttavia hetkiä noin 10 minuuttia päivässä. Lounasaikaan elimistö ja mieli rentoutuivat, rauhoittuivat. Pienistäkin rentoushetkistä kannattaa pitää kiinni. Vapaa-ajalle osuneet rentouttavat hetket olivat lasten kanssa yhdessäoloa. Mittauksen perusteella Thomasin kuormittavin päivä oli sunnuntai, joka oli harrastusten täyttämä. Työpäivinä vuorokautinen stressin ja palautumisen suhde oli hyvä.

Aktiiviset päivät ja päiväaikaisen palautumisen pieni määrä eivät näy haitallisesti Thomasin yöunessa. Palautuminen alkaa normaalisti heti nukkumaanmenon jälkeen ja hän nukkuu arkena noin 8 tuntia joka yö. Palauttavan unen määrä (77%) yöunesta ja unen laatu ovat erinomaisella tasolla. Thomasin voimavarat lisääntyivät kaikkina öinä, mutta kovan sunnuntaipäivän ja -illan jälkeen palautuminen viivästyi ja jäi tavallista heikommaksi. Jatkossa Thomasin kannattaa varmistaa, että elimistö ja mieli rauhoittuvat hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Rauhoittumisessa auttaa mm. some-paasto, perheen kanssa rauhoittuminen, lukeminen ja iltarutiinien aikaistaminen.

Palautumisreaktioiden perusteella Thomasin hyvä yleiskunto tukee voimavarojen palautumista ja työkuntoa.  Thomasilla ei ole tarvetta merkittäviin muutoksiin omassa arjessa. Pieni, 30 minuutin palautumisen lisäys jokaisen työpäivän keskelle olisi hyväksi, sillä lisääntynyt päiväajan palautuminen voisi vähentää stressin tunnetta ja lisätä energiaa päiviin.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat