THL: Kouluissa ja päiväkodeissa yli 40 koronan joukkoaltistusta syksyn aikana

Peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa on tullut tietoon yli 40 joukkoaltistusta syyslukukauden alun jälkeen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Altistumisten takia on asetettu karanteeniin yhteensä yli 1 700 ihmistä, mutta THL:n mukaan jatkotartuntoja on toistaiseksi havaittu vain muutamia.

– Ensimmäiset seurantatiedot kouluista viittaavat siihen, että tartunnan saaneet ja altistuneet oppilaat tunnistetaan varsin hyvin, THL:n asiantuntijalääkäri Emmi Sarvikivi sanoo tiedotteessa.

THL teroittaa, että kouluikään päässeiden lasten, nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin, jos lieviäkin koronaviruksen oireita ilmenee.

– Jos lieväoireiset eivät noudata ohjetta testaamisesta ja kontaktien välttämisestä, diagnoosi viivästyy ja jatkotartuntojen todennäköisyys sekä altistuneiden joukko kasvavat. Tämä vaikeuttaa epidemian torjuntaa, Sarvikivi sanoo.

Sen sijaan alle kouluikäisten lasten lieviä hengitystieoireita voi THL:n mukaan seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja