Therese Johaugilta painava varoitus Frida Karlssonille

0:30
Katso videolta kuvaa Frida Karlssonin lyyhistymisestä.

Frida Karlsson teki sunnuntaina historiaa, kun hän voitti toisena ruotsalaisena Tour de Skin kokonaiskilpailun. Karlssonin entinen kilpakumppani ja viime kauteen uransa päättänyt Therese Johaug lähetti ruotsalaiselle varoituksen.

Karlsson toi Ruotsille historian toisen voiton Tour de Skillä sunnuntaina. Edellinen Tour de Skin voitto tapahtui 15 vuotta sitten, kun Charlotte Kalla oli ykkönen. Sunnuntain loppunousussa nähtiin draamaa, kun Karlsson lyyhistyi maalialueella. 15:nneksi päätösetapilla hiihtänyt Karlsson oli lopulta kokonaiskisan ykkönen reilun puolen minuutin erolla Kerttu Niskaseen.

Karlsson koki ennen voittoaan kaksi peräkkäistä pettymystä Tour de Skillä. Nyt useat asiantuntijat hehkuttavat 23-vuotiaan ruotsalaisen otteita, kun hän loisti jokaisessa kisassa lukuun ottamatta päätösmatkaa. Lauantaina Norjan Vuoden urheilija -palkintoa vastaanottamassa ollut Johaug varoitti kuitenkin Karlssonia.

– Hän ei saa rentoutua liikaa, koska silloin muut tulevat ja ohittavat hänet. Hän on osoittanut tähän mennessä loistavaa kuntoa, Johaug sanoi. 

Johaug ja Karlsson tapasivat toisensa kuukausi sitten Beitostölenin maailmancup-viikonloppuna.

– Silloin hän sanoi, että hänen valmistautumisensa oli erilainen kuin viime vuonna. Silloin hän oli hyvässä kunnossa todella aikaisin. Uskon, että hän saa maksimaalisen potentiaalinsa ulos MM-kisoissa, Johaug totesi. 

Hiihtolajien MM-kilpailut käydään 22. helmikuuta - 3. maaliskuuta. Seuraava maailmancupin kisaviikonloppu on kahden viikon kuluttua Italian Livignossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja