Ruotsalaiset riehakkaina Tour de Skillä – tällainen yllätys odotti Norjan joukkuetta

0:30
Katso videolta kuvaa Frida Karlssonin lyyhistymisestä loppunousun maalialueella.

Ruotsin Frida Karlssonista tuli sunnuntaina vasta toinen ruotsalainen, joka voittaa maastohiihdon Tour de Skin kokonaiskilpailun. Kisan dramaattisten vaihdeiden jälkeen oli juhlan aika ja Ruotsin voitelutiimi päätti muistaa myös norjalaisia.

Karlsson hiihti loppunousussa 15:nneksi ja varmisti tällä kokonaiskisan voiton reilun puolen minuutin erolla Kerttu Niskaseen. Ruotsalaisen tullessa maaliin nähtiin dramaattisia hetkiä, kun Karlsson lyyhistyi lumeen ja menetti tajuntansa.

Karlssonille annettiin hoitoa ja vietiin lopulta paareilla pois maalialueelta. 23-vuotias hiihtotähti palautui kuitenkin suhteellisen nopeasti ja seitsemän aikaa illalla juhlat olivat täydessä käynnissä. Nyt Ruotsin maajoukkue paljasti, että he juhlivat voittoa Norjaan kohdistuneella tempauksella.

Ruotsalaiset kiinnittävät tavallisesti omaan voitelurekkaan kuohujuoman pullonkorkki, mutta tällä kertaa se kiinnitettiin norjalaisten rekkaan.

– Jos voittaa kiertueen, niin korkki laitetaan Norjan voitelutiimin rekkaan. Sitä on tehty jo kauan, Ruotsin voitelutiimin pomo Petter Myhlback kertoi Aftonbladetille.

Ruotsin joukkueen juhlinta jatkui hotellissa Saksan Münchenissä, johon se matkusti sunnuntain kilpailujen jälkeen.

– Tämä on valtavan suurta. Se on ollut unelmani pienestä saakka ja saamme keksiä jonkun hauskan tavan juhlia. Minun pitää huolehtia, että en menetä tajuntaani jälleen, Karlsson sanoi juhlinnan käynnistyttyä.

Kuvan ruotsalaisten yllätyksestä voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja