Kerttu Niskanen ihmetteli Ylellä kilpakumppaneiden toimintaa – valehteliko Frida Karlsson?

Kerttu Niskanen hiihti kolmanneksi maastohiihdon Tour de Skin lauantain 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Suomalainen ihmetteli kisan jälkeen kilpakumppaneiden toimintaa.

Niskanen oli loppukirissä kolmas kärkinelikon tullessa sekunnin sisällä maaliin. Suomalaishiihtäjä on Tour de Skin kokonaiskilpailussa kolmantena reilut puolitoista minuuttia kärjestä. Niskanen oli kisan jälkeen ihmeissään kilpakumppaniensa toiminnasta.

– Vähän pahoin pelkäsin, että vetohaluja ei löydy keltään. Suunnattomasti ihmettelen, miksi Katharina (Hennig) ja Frida (Karlsson) eivät lähteneet siihen porukkaan, että olisimme yhdessä yrittäneet pitää kovaa vauhtia ja tehdä eroa. Tuntui, että kaikki työ jäi minun harteilleni, ja tiesin että se tuossa lopussa sitten maksaa, Niskanen sanoi Ylen lähetyksessä.

Myös kisassa toiseksi hiihtäneen Ruotsin Frida Karlssonin kommentit kisan jälkeen asettuvat outoon valoon, sillä hän kertoi Dagbladetille, että hän, kisan voittanut Saksan Katharina Hennig ja Niskanen olisivat ennen kisaa sopineet vauhdin pitämisestä.

Myös Karlssonin henkilökohtainen valmentaja Per Nilsson oli kertonut tarkemmin kolmikon tapaamisesta. Hänen mukaansa kolmikko olisivat tehneet yhdessä suunnitelman kokonaiskisassa kakkosena olevan Norjan Tiril Udnes Wengin pudottamisesta ulos kärkitaistosta. Nilsson kertoi, että kolmikko olisi auttanut toisiaan kärjessä.

Maastohiihdon Tour de Ski huipentuu sunnuntaina kisattavaan loppunousuun. Ruotsin Karlsson lähtee matkaan kokonaiskisan kärkipaikalta. Hänellä on eroa toisena olevaan Udnes Wengiin reilu minuutti. Niskanen on kolmantena 25 sekuntia norjalaisen takana.

Juttu ja otsikkoa korjattu kello 20.06: Hiihtoliiton tiedotteen kommentit olivat peräisin Ylen lähetyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja