Therese Johaugille tulvii törkyviestejä – venäläistähti kivahti: "Alhaista, miksi kirjoitatte tällaista?"

8:20
Therese Johaug voitti sunnuntaina Salpausselällä Norjan joukkueessa naisten viestin.

Therese Johaug avautui hiljattain sosiaalisessa mediassa saamistaan vihaviesteistä. Venäläinen hiihtotähti Natalia Neprjajeva on nyt asettautunut puolustamaan Johaugia.

Johaug kärähti anabolisesta steroidista klostebolista 2016, ja hänelle tuomittiin 18 kuukauden dopingpanna. Ilkkujat ovat käryn jälkeenkin jatkaneet ilkeilemistään.

Aina kun Johaug julkaisee Instagramissa kuvan, hän saa paljon myös törkyviestejä. Johaug on saanut paljon huulirasvakuvia muistutuksena dopingskandaalista, ja häntä kohtaan on esitetty syytöksiä dopingin käytöstä ja huijaamisesta.

– On sääli, että on näin. Toivoisin, että ihmiset ajattelisivat kahdesti ennen kuin hyökkäisivät toisia vastaan, Johaug sanoi Dagbladetille.

Johaug on saanut Instagramissa vihaviestejä useista maista, kuten Norjasta, Ruotsista, Suomesta, Puolasta ja Venäjältä. Naisten maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena olevalta Natalia Neprjajevalta ei heru ymmärrystä.

– En lue kommentteja Theresen Instagramista. Mutta on tietysti epämiellyttävää, kun venäläisfanit alkavat kirjoittaa, että hän on sellainen ja sellainen, että douppaaja voitti jälleen. Se on alhaista. Miksi kirjoitatte tällaista? Neprjajeva kivahti Sport24-sivuston mukaan.

Venäläinen muistutti, että moinen "sohvakriitikoiden" toiminta lisää negatiivista suhtautumista venäläisiä kohtaan.

– Henkilökohtaisesti minä asennoidun norjalaisia kohtaan hyvin, samoin Thereseä. Minulla ei ole negatiivisia tunteita häntä kohtaan. Olen myös huomannut, että hän on aina ystävällinen minulle. Heidän koko joukkueensakin käyttäytyy hyvin meitä kohtaan, Neprjajeva sanaili.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja