Thaimaan turistiparatiisit aikovat avata ovensa turisteille syksyllä – koronarokotetut matkustajat välttyvät karanteenilta

Turistikato pakotti alan vaihtoon – Thaimaassa naiset alkoivat huuhtomaan kultaa 1:30
Katso myös: Turistikato johti alan vaihtoon, Thaimaassa naiset alkoivat huuhtomaan kultaa.

Matkailulla on merkittävä vaikutus Thaimaan taloudelle. 

Thaimaan turistiparatiiseihin kuuluva Koh Samui -saari aiotaan avata lokakuussa ulkomaisille matkailijoille.

Thaimaahan kuuluva, turistien suosima Koh Samuin saari aiotaan avata lokakuussa ulkomaisille matkailijoille, jotka ovat saaneet koronarokotteen. Suunnitelmien mukaan rokotettuja matkailijoita ei myöskään enää koskisi karanteenivaatimus 1. lokakuuta lähtien, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Koh Samuilla on oma lentokenttä, joka eristää sen Thaimaan mantereesta. Saaren talous ja infrastruktuuri rakentuu turismin varaan.

– Yritykset täällä ovat kärsineet viimeisen vuoden aikana ulkomaisten turistien puutteesta. Meidän on avattava niin pian kuin mahdollista, jotta voimme kilpailla vierailijoista muiden maiden kanssa, sanoi Koh Samuin turismijärjestön johtaja Ratchaporn Poolsawadee uutistoimisto Bloombergille.

Rokotukset avainasemassa

Thaimaassa Koh Samuin lisäksi suuremmalla turistisaarella Phuketilla on samansuuntaisia suunnitelmia. Myös Phuketilla on oma kansainvälinen lentokenttä, joka eristää saaren muusta Thaimaasta.

Koh Samuille saapuvat rokotuksen saaneet turistit voisivat matkustaa Samuilta myös naapurisaarelle Koh Taolle, joka on sukeltajien suosiossa.

Myös vieraileminen täydenkuun juhlista tunnetulle Koh Phangalle onnistuisi. Kyseiset kolme saarta tarvitsevat vielä noin 160 000 koronarokotetta kattaakseen vähintään 70 prosenttia saarten asukkaista.

Matkailuelinkeino vaatinut karanteenien poistoa

Thaimaassa toiveet on ladattu turismin elpymiseen. Matkailun osuus Thaimaan taloudessa on normaalioloissa noin viidesosa bruttokansantuotteesta.

Maan matkailuelinkeino on vaatinut karanteenien poistamista jo heinäkuun alusta, jolloin ovet voitaisiin avata jo mahdollisesti miljoonille rokotetuille turisteille.

Thaimaan odotetaan ilmoittavan suunnitelmistaan rokotepassin osalta maaliskuun aikana. Lisäksi karanteenivaatimuksen odotetaan pienentyvän viikon mittaiseksi nykyisestä 14 päivästä.

Lue myös:

    Uusimmat