Thaimaalainen liivijengi Shark Riders MC perustanut osaston Suomeen – KRP ei halua kommentoida

Suomeen on jälleen tullut uusi kansainvälinen liivijengi, Thaimaasta lähtöisin oleva Shark Riders MC. MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin, että Shark Riders on perustanut Suomen-osastonsa Hämeenlinnaan.

Shark Riders MC Hämeenlinnan avajaisia juhlittiin kesällä. Jengillä on Suomessa tiettävästi läheiset välit muun muassa United Brotherhoodiin. Moottoripyöräkerho Shark Riders on alun alkaen perustettu Thaimaan Pattayalla vuonna 1998.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan myös afrikkalaistaustainen Squad 95 -jengi on mahdollisesti tulossa Suomeen ja pääkaupunkiseudulle. Poliisilla on jengistä jo joitain havaintoja. Squad 95 ei ole varsinainen liivijengi vaan sen jäsenet käyttävät vihreää huivia.

KRP "seuraa jengitilannetta tarkasti"

Keskusrikospoliisi ei tässä vaiheessa halua kommentoida tietoja. KRP:n mukaan poliisi ”seuraa jengitilannetta tarkasti”.

Viime aikoina Suomeen on tullut useita kansainvälisiä liivijengejä, muun muassa Satudarah ja Outlaws MC. Lisäksi jalansijaa on hakenut kolmas poliisin rikollisjärjestöksi luokittelema moottoripyöräkerho No Surrender.

Thaimaalaista alkuperää oleva ja nyt Suomeen chapterinsa perustanut Shark Riders MC luokitellaan edellisten tavoin prosenttijengiksi.

Päivitetty 30.9.2019 kello 20.05: Korjattu moottoripyöräjengi Shark Riders MC:n kirjoitusasu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.