Mainos

Testaa, millainen naapuri olet: Avulias Aatu vai jähmeä jöröttäjä?

Piipahdatko naapuriin kahville harva se päivä vaihtamaan kuulumisia vai onko naapurisi sittenkin vain kiusankappale, jota on pakko sietää? Suomalaisia naapureita löytyy molemmista ääripäistä.

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Suomen Asuntomessujen asukasbarometrin mukaan suomalaiset jakautuvat karkeasti ottaen kolmeen naapurityyppiin: sosiaaliset, erakot ja keskitien kulkijat.

Sosiaaliset juttelevat mielellään naapuriensa kanssa ja auttavat milloin vain mahdollista. Ihanteena on 1900-luvun alun maalaismainen yhteisö, jossa kaikista pihapiirin lapsista huolehdittiin yhteisesti ja pihatyöt tehtiin yhdessä.

Toisena ääripäänä ovat erakot, joille naapurit ovat lähinnä vain mahdollinen häiriötekijä. Naapureiden kanssa halutaan olla mahdollisimman vähän tekemisissä. Tässä ryhmässä olevat esimerkiksi ärsyyntyvät suunnattomasti, jos naapurin kokkailujen tuoksu tulee omaan asuntoon tai naapurien kovaääninen puhe kuuluu seinien läpi.

Kolmas ryhmä – keskitien kulkijat – edustaa suomalaista naapuria tyypillisimmillään: naapureita moikataan, mutta tietty etäisyys säilytetään. Tällaiset naapurit haluavat säilyttää tietyn etäisyyden naapureihinsa. Naapureita ei haluta ystäviksi asti, eikä heitä esimerkiksi kutsua illallisille tai pyydetä lapsenvahdiksi.

Mihin näistä ryhmistä sinä kuulut? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, oletko naapurina helposti lähestyttävä vai näetkö naapureitasi lähinnä sälekaihtimien takaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.