Terveydenhuollolle pidettävä piikki auki, neuvoo Evan ekonomisti – epidemian nopea nujertaminen parasta lääkettä taloudelle

Katri Kulmuni: Talouskriisistä ulospääsy vaatii massiivista testausta – hinnalla ei merkitystä 5:21
Video: Valtiovarainministeri Katri Kulmuni MTV:lle: Talouskriisistä ulospääsy vaatii massiivista testausta – hinnalla ei merkitystä

Paras tukitoimi Suomen taloudelle on koronaviruksen saaminen hallintaan, ja siksi terveydenhuollolle on pidettävä nyt piikki auki, katsoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan ekonomisti Sanna Kurronen. Hän arvioi tilannetta Evan verkkosivulla keskiviikkona julkaistussa kommentissaan.

Kurrosen mukaan Suomen sulkemisen hintalappu on noin miljardi euroa viikossa, ja talouden elpymisen ratkaisee se, kuinka nopeasti voidaan palata normaaliin toimintaan. Hän suosittelee ripeää siirtymistä niin sanottuun testaa, eristä, jäljitä -strategiaan.

Valtioiden tukitoimet koronapandemian vuoksi ovat Kurrosen mukaan olleet kaikissa länsimaissa hyvin samantyyppisiä. Suomen viennin elpymistä saattaa aikanaan avittaa se, että suurimmat tukipaketit ovat Suomen tärkeillä vientimarkkinoilla, hän kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat