- puolukoita - 2 omenaa - siitakesieniä - avokado - bataatti - Surimi -raputankoja
Jyrki Sukulan ja Terhi Panulan menu:
Bataattiwok
1/2 bataatti 1/2 sipuli 1/2 hienonnettu valkosipulin kynsi 1 dl siitakesieniä
kastike:
1 rkl soijaa 1 tl fariinisokeria 5 tippaa tabascoa paprikajauhetta kuminaa 2 rkl sitruuna mehua 1 tl balsamico-etikkaa
Kuori ja suikaloi bataatti, paista vokissa runsaassa öljyssä. Lisää joukkoon suikaloitu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja sienet. Vokkaa kypsäksi ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kastikeainekset.
Paahdettua bataattia ja guacamolea
1/2 bataatti suolaa valkopippuria oliiviöljyä
Guacamole:
1 avocado 1/2 sitruunan mehu tabascoa suolaa valkopippuria
Kermaviilikastike:
1/2 prk kermaviiliä 1/4 puntti korianteria 3 oksaa persiljaa suolaa valkopippuria
Kuori ja lohko bataatit, mausta ja paahda n. 15 minuuttia 200 c:ssa. Kuori ja paloittele avocado tehosekoittimeen, mausta ja soseuta. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnetut yrtit ja mausteet. Asettele bataattilohkot lautaselle ja tee lusikalla quenelli guacamolesta ja kermaviilikastikkeesta.
Nasi Goreng
1/2 tl kurkumaa 1/2 tl keltaista curryjauhetta 1/2 tl paprikajauhetta 1/4 tl cayanne-pippuria 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa öljyä 1/2 dl siitakesieniä 100 g surimitankoa 1 omena 1 dl riisiä 1/2 l vettä tai kasvislientä
Paahda mausteet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää riisi ja kuullota, lisää lientä ja hauduta riisi kypsäksi noin 17 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon suikaloidut sienet ja kuutioitu omena, aivan lopuksi paloitellut raputangot.
Omena-puolukka jälkiruoka
1 omena 1/2 dl sokeria 1/2 dl puolukoita 1/2 dl smetanaa 2 rkl Cointreau-likööriä 2 rkl sokeria
Poista omenasta siemenet omenaporalla ja leikkaa omenasta noin 2,5 cm paksuja renkaita. Paista kuumalla pannulla runsaassa sokerissa. Paseeraa puolukat kermaviiliin ja lisää joukkoon Cointreau-likööri ja sokeri. Asettele omenaviipaleet lautaselle ja laita kastiketta päälle.