Mainos

Teollisuustuotannon kasvu jatkuu vahvana

Teollisuustuotanto on jatkanut voimakasta kasvuaan. Tilastokeskuksen mukaan tuotanto kasvoi viime vuoden maaliskuusta tämän vuoden maaliskuuhun 8,8 prosenttia. Helmikuun vastaava kasvu oli 7,1 prosenttia. Kasvua pitivät yllä erityisesti metalli- sekä puu- ja paperiteollisuus.

Metalliteollisuudessa kasvu oli runsaat 10 prosenttia. Tuotanto nousi selvästi kaikilla päätoimialoilla kulkuneuvojen valmistusta lukuun ottamatta. Sähköteknisten tuotteiden valmistus lisääntyi 14 prosenttia ja koneiden ja laitteiden valmistus runsaat 13 prosenttia.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto nousi maaliskuussa lähes 16 prosenttia. Massan ja paperin tuotanto kasvoi lähes 17 prosenttia, mikä johtui osittain vertailuajankohdan eli vuoden 1996 maaliskuun matalasta tasosta.

Puutavaroita tuotettiin runsaat 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Rakennusaineteollisuuden tuotanto kasvoi runsaat 19 prosenttia. Myös huonekaluja tuotettiin peräti 25 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi maaliskuussa vajaat neljä prosenttia. Muun tehdasteollisuuden tuotanto nousi runsaat kuusi prosenttia.

Paperiteollisuudessa käyttöaste 92 prosenttia

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli maaliskuussa käytössä lähes 86 prosenttia. Metalliteollisuuden käyttöaste oli yli 87 prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden runsaat 92 prosenttia. Kemianteollisuuden käyttöaste oli lähes 80 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden runsaat 77 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa teollisuustuotanto kasvoi kahdeksan prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Metalliteollisuuden tuotanto lisääntyi runsaat kahdeksan prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden tuotanto peräti runsaat 15 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.