Temppuileeko MacBookin näppäimistö? Apple myöntää ongelmat tietyissä malleissa – luvassa ilmainen korjaus

0:40

Apple myöntää uusien MacBook ja MacBook Pro -tietokoneiden näppäimistöjen ongelmat ja lupaa ilmaiset korjaukset laitteisiin. Aiheesta uutisoivat muun muassa CNN ja The Verge.

Onko näppäimistö täynnä muruja? Katso yllä olevalta videolta, miten siivoat sen kätevästi vain post it -lapun avulla!

Applen uudet MacBook ja MacBook Pro -tietokoneet alkoivat saada jo viime vuonna alkuvuodesta paljon kritiikkiä toimimattomista näppäimistöistä.

Käyttäjät muun muassa valittivat, että painaessa kirjaimet ja merkit saattoivat toistua odottamatta, merkkejä ei näkynyt tai näppäimistö tuntui tahmealta eikä toiminut muuten odotetulla tavalla.

Apple on vihdoin virallisesti myöntänyt ongelman, joka koskee sen mukaan "pientä prosenttia näppäimistöistä tietyissä MacBook ja MacBook Pro -malleissa".

Nyt yhtiö kertoo, että Apple tai valtuutetut korjausliikkeet korjaavat ongelmaiset tietokoneiden näppäimistöt ilmaiseksi, jos laitteen ostamisesta on kulunut enintään neljä vuotta.

Korjaukset koskevat näitä tietokoneita

Riippuen ongelman laajuudesta koko tai joitakin osia näppäimistöstä korjataan, Apple kertoo.

Jos asiakas on jo maksanut itse korjauksesta, voi Applelta hakea korvauksia summasta ottamalla yhteyttä yhtiöön.

Ongelma koskee Applen MacBook ja MacBook Pro -tietokoneita, joiden näppäimistössä hyödynnetään niin kutsuttua perhosrakennetta. Sen ansiosta näppäimistö on muun muassa matalampi ja näppäinten liike lyhyempi tavalliseen verrattuna.

CNN-sivuston mukaan tämä tarkoittaa käytännössä tiettyjä 12–15 tuuman näytön kannettavia tietokoneita, jotka on valmistettu vuosien 2015–2017 aikana.

Koko listan malleista, joihin ongelma on vaikuttanut, voit katsoa Applen sivuilta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja