Mainos

Televisioon uutta "imua"

Suomessa on kehitetty uutisten välitykseen soveltuva uusi monimedian hallintajärjestelmä eli Imu. Vielä koevaiheessa oleva Imu tarjoaa tekstiä, ääntä ja kuvaa - myös videokuvaa - tietokoneeseen tai kotitelevisioon. TV vaatii erillisen set top box -lisälaitteen. Imun avulla halutaan tuoda nopeisiin laajakaistaisiin tietoliikenneyhteyksiin uusia palveluja.

Käyttö tapahtuu kaapelimodeemilla, ADSL-yhteyksillä sekä hyödyntäen mm. laajakaistaista MediaPoli-verkkoa Otaniemessä. Imua kehittävät Valtion teknillinen tutkimuskeskus Espoossa, Tampereen yliopiston journalismin tutkimusyksikkö ja Tietotekniikan tutkimusinstituutti Jyväskylän yliopistosta. Hanketta ovat rahoittaneet Tekesin ja VTT:n lisäksi joukko suomalaisia media-, tietoliikenne- ja elektroniikkayrityksiä sekä Näkövammaisten keskusliitto.

-Lähiaikoina voidaan käyttää myös matkapuhelimia sekä digitaalisia MP3-äänisoittimia, joissa uutistekstiä on syntetisoitu ääneksi lähinnä näkövammaisia varten, kerrotaan VTT:stä. Imu-järjestelmä yhdistää asutomaattisesti eri mediatalojen tv-, sanomalehti- ja Internet-uutisia ja paketoi ne aiheenmukaisiksi kanaviksi. Järjestelmän avulla voidaan hakea esimerkiksi viikon ajalta tv:n talousuutisia vaikkapa Nokiasta tai eurosta. Niitä koskevista videopätkistä voidaan edetä linkkejä pitkin edelleen aihetta taustoittaviin lehtijuttuihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.