Mainos

Telecom Italian maksutelevisioyksikkö Murdochille

Rupert Murdochin News Corp Europe -yhtiö ja sen kumppanit ovat ostaneet suurimman osan Telecom Italian maksutelevisioyksiköstä. News Corp Europe ja sen yhteistyökumppanit ostivat yhteensä 65 prosenttia Stream-televisiosta 130 miljardilla liiralla, yhtiöt kertoivat lauantaina.

Sopimuksen mukaan News Corp Europe saa Streamista 35 prosentin osuuden, italialainen Cecchi Gori -yhtiö saa 18 prosenttia ja Societa Diritti Sportivi 12 prosenttia. Telecom Italian haltuun jää 35 prosentin osuus Streamista. Societa Diritti Sportivi on neljän jalkapalloseuran perustama yhtiö. Mukana ovat Lazio, Parma, Fiorentina sekä AS Roma.

Ostajien mukaan Streamilla on yksinoikeudet kyseisten seurojen otteluiden televisiointiin vuosina 1999-2005. Lisäksi Stream näyttää muun muassa Cecchi Gorin tuottamia televisio-ohjelmia. Telecom Italia sopi jo huhtikuussa alustavasti myyvänsä 35 prosenttia Streamista Murdochin yhtiölle. News Corp Europe on jo kuukausien ajan yrittänyt saada jalansijaa Italian maksutelevisiomarkkinoilla.

Streamin myynti liittyi myös Telecom Italian puolustautumisstrategiaan, jota yhtiö kehitteli tietoteollisuusjätti Olivettin valtausyrityksen vuoksi. Suunnitelmista huolimatta Olivetti kuitenkin päihitti Deutsche Telekomin taistelussa, joka koski Telecom Italian omistusta. Stream-kaupan arvellaan nyt johtavan kilpailutilanteen kiristymiseen Italian maksutelevisiomarkkinoilla. Tähän saakka Canal Plus on hallinnut alaa, mutta News Corp tuskin tyytyy nykyiseen tilanteeseen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.