Tee upea sormus vanhasta hopealusikasta

Vanhat aterimet on helppo uusiokäyttää valmistamalla niistä kauniita koruja. Hopealusikka muuttuu sormukseksi eHow-sivuston yksinkertaisten ohjeiden avulla. Valmistusprosessi on vaikeustasoltaan kohtalaisen helppo.

Löytyykö laatikostasi ylimääräisiä, mutta kauniita lusikoita? Voit valmistaa niistä upeita sormuksia pienellä nikkaroinnilla. Turhaa pikkutarkkuutta ei tähän puuhaan tarvita.

Tarvittavat välineet

vanha hopealusikka
metallisaha
hiekkapaperi
metalliputki
vasara
narua
viivoitin

Tärkeintä on löytää oikea ja laadukas hopealusikka. Mitä kauniimman ja koristeellisemman lusikan löydät, sitä huikeampi sormus sinulla loppujenlopuksi on. Antiikkiset hopealusikat ovat mielenkiintoisimpia, mutta mikä tahansa kaunis hopealusikka kelpaa.

Selvitä sormuksen koko

Mittaa sormuksen oikea koko. Ammattilaiset käyttävät tuurnaa, eli sepän kartiota. Tämä ohje on kuitenkin aloittelijoille, joten et tarvitse tuurnaa. Käytä langanpätkää mitataksesi sormussormesi halkaisija, ja leikkaa sitten langasta oikean pituinen pätkä.

Mittaa juuri leikkaamasi nauha viivoittimella tai mittanauhalla.

Irrota lusikan kupera pääty metallisahalla. Varmista, että lusikan jäljelle jäävä osa on ainakin yhtä pitkä kuin nauha jonka mittasit. Lisäksi on hyvä jättää hieman sattumanvaraa, noin 6,5 millimetriä sopii hyvin.

Hio varovasti lusikan leikattua osaa hiekkapaperilla. Näin vältyt siltä, että lusikan leikattu terävä pää vahingoittaisi sormia.

Käytä vasaraa varovaisesti. On hyvä laittaa esimerkiksi mokkakangasta hopean ja vasaran väliin. Taputtele hopealusikkaa kevyesti vasaralla metalliputken ympärille.

Hopealusikasta trendikkääksi hopeasormukseksi

Tarkasta hopeasormus kaikilta reunoilta. Putsaa se sitten hopeanpuhdistusrievulla. Jos teet sormuksen itsellesi, jatka sen muotoilua sormillasi varovasti, jotta saat sen juuri sopivaksi itsellesi.

Lopputuloksena sinulla on kaunis laadukas hopeasormus, ja voit toimia trendin edelläkävijänä käsintehty korkealaatuinen hopeasormus sormessasi.

Ohjeet ja varoitukset

  • Vielä kerran: muista käyttää mahdollisimman kaunista ja koristeellista lusikkaa
  • Voit löytää helposti vanhoja joukostaan eksyneitä lusikoita esimerkiksi kirpputoreilta.
  • Käytä metallintunnistinta ja katso, löydätkö lusikoita omalta pihaltasi.
  • Säilytä jämäosat jotka olet leikannut irti lusikoista. Ne ovat edelleen arvokkaita, jos hopean hinta nousee.
  • Yritä käyttää nimenomaan oikeaa hopealusikkaa, sillä se on kaunis ja helpompi taivuttaa kuin muut lusikat.

Lähde: www.ehow.com

Kuvat: Shutterstock

Siiri L'Ecuyer/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja