Täytetyt simpukat

  • 20 kuorellista sinisimpukkaa
  • 50 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 kevätsipulia hienonnettuna
  • 50 g jauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • korppujauhoja

Pese simpukat harjalla. Kiehauta reilusti vettä, lisää simpukat ja kypsennä, kunnes avautuvat. Irrota simpukat kuoristaan.

Kastike: Sulata voi ja öljy. Kuullota kevätsipuli öljyvoiseoksessa. Lisää jauhot. Lisää viini ja maito vähän kerrallaan, kunnes saat paksun kastikkeen. Mausta. Lisää simpukat ja keitä muutama sekunti. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Täytä kuoret seoksella. Kuorruta korppujauhoilla ja gratinoi 250 asteessa muutama minuutti.

Lue myös:

    Uusimmat