Täystyrmäys! Max Verstappenilta järisyttävä näytös kotiradallaan – Valtteri Bottaksen synttärikisa päättyi lyhyeen

F1-kauden 14:s, Belgian Spassa ajettu osakilpailu päättyi belgialaissyntyisen Max Verstappenin voittoon. Ykkössija oli MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavalle Red Bull -kuljettajalle kauden yhdeksäs. Verstappen on nyt voittanut peräkkäiset kisat lähtöruuduista 10 ja 14.

Verstappen oli nopein lauantain aika-ajoissa, mutta RB18-auton voimansiirtoon tehtyjen muutosten vuoksi hänet pudotettiin viiden muun kuljettajan tavoin lähtöruudukon peräpäähän. Verstappen itse uumoili taistelevansa tänään palkintokorokesijoituksesta. Muut kuljettajat uskoivat hänen nousevan voittotaisteluun.

Heti ensimmäisillä kierroksilla Verstappen raivasi vaivattomasti tiensä kärkikymmenikköön, ja portit kärkikolmikkoon avautuivat kierroksella kahdeksan. Kisan kärkeen Verstappen nousi ensimmäisen kerran jo kierroksella 12, ja vaikka hän putosi oman varikkokäyntinsä vuoksi hetkellisesti toiseksi, ohitus paalulta startanneesta Ferrarin Carlos Sainzista nähtiin heti pari kierrosta myöhemmin.

Voittotaistelu oli sillä selvä. Toisena ruutulipulle ajanut Sergio Pérez hävisi tallikaverilleen 17,841 sekuntia. Sainz oli kolmas pidettyään Mercedeksen George Russellin takanaan. Kisan kakkossija nosti Pérezin MM-sarjassa toiseksi, viidellä pisteellä ohi tänään sijalle kuusi jääneen Ferrarin Charles Leclercin.

Leclerc ajoi ruutulipulle sijalla viisi, mutta sai viiden sekunnin aikasakon ajettuaan kisan lopussa ylinopeutta varikolla. Leclerc kävi hakemassa pehmeät renkaat tavoitellessaan kisan nopeinta kierrosta. Viidenneksi nousi Alpinen Fernando Alonso.

Verstappenin pistejohto Péreziin nähden on 93 pistettä. Valmistajissa Red Bullin johtaa Ferraria 118 pisteellä.

13. ruudusta startannut, 33-vuotissyntymäpäiväänsä tänään viettävä Alfa Romeon Valtteri Bottas joutui keskeyttämään jo toisella kierroksella. Bottas yritti väistää edellään pyörähtänyttä Williamsin Nicholas Latifia mutta ajautui ulos radalta ja jäi jumiin soralle.

Belgian GP:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:ero: