Lewis Hamiltonilta onneton emämunaus – Fernando Alonso antoi palaa tiimiradiossa

Belgian GP:n avauskierroksilla sattui ja tapahtui. Dramaattisimmat hetket koettiin ensimmäisellä ja toisella kierroksella mutkissa 5–7.

Kolmosruudusta startannut Fernando Alonso ja nelosruudun Lewis Hamilton nousivat molemmat startissa yhden pykälän, kun Sergio Pérez menetti asemiaan kakkosruudusta.

Paalulta startannut Carlos Sainz oli ensimmäisten mutkien jälkeen aukeavalla Kemmelin suoralla hieman irti muista, mutta Hamilton pääsi ottamaan täyden imuavun Alonson perässä.

Viitosmutkan jarrutukseen tultaessa Hamilton oli hieman Alonson edellä, ja hän käänsi oikealle kääntyvään mutkaan jykästi sisään. Alonso otti oman ajolinjansa aivan radan sisäreunasta, mutta kun Hamiltonin ajolinja oli liian aggressiivinen, seurauksena oli yhteentörmäys, jonka voimasta Hamiltonin auto pomppasi näyttävästi ilmaan.

Hamilton joutui hetkeä myöhemmin keskeyttämään, Alonso puolestaan pääsi jatkamaan kilpailua sijalla neljä, kun hänen edelleen nousi Hamiltonin tallikaveri George Russell.

Alonsolta kysyttiin pian kolarin jälkeen, onko hänen autonsa kunnossa. Vastaus oli myöntävä, mutta sitä seurasi melkoinen ripitys 7-kertaiselle maailmanmestarille.

– Mikä idiootti! Hän sulki oven ulkopuolelta. Saimme megastartin, mutta tuo tyyppi tietää vain miten ajaa ja startata kärjestä!

Kierrosta myöhemmin Valtteri Bottas joutui keskeyttämään jäätyään seitsemännessä mutkassa jumiin rataa reunustavalle soralle. Nicholas Latifi menetti Bottaksen edellä autonsa hallinnan, ja Bottas yritti väistää kanadalaista mutta ajautui ulos radalta.

Lue myös:

    Uusimmat