Täysi fiasko – ampumahiihtoon siirtyneen ruotsalaisen olympiavoittajan suoritus karua luettavaa

Maastohiihdossa olympiakultaa Stina Nilsson tavoittelee olympiapaikkaa Pekingiin ampumahiihdossa. Ruotsalaisen keskiviikon Ruhpoldingin pikakisa meni kuitenkin täysin penkin alle, kun hän oli vasta 93:s.

Ruotsin kokonaispanos oli Nilssonin heikosta suorituksesta huolimatta hyvä. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Elvira Öberg ja Mona Brorsson sekä Linn Persson ylsivät kymmenen parhaan joukkoon. Nilsson jäi kärjestä kolme minuuttia ja 16 sekuntia. Hän ampui neljä ohilaukausta.

– Monet asiat eivät ole kunnossa, Nilsson totesi kisan jälkeen SVT:lle.

Olympiapaikkaa hamuava Nilsson ei ole toistaiseksi saanut mitään tietoa mahdollisesta kisatiketistä. Hän kertoo, ettei itse yritä ajatella olympialaisia.

– Toki minulla on mukanani varastossa aiemmat suoritukset. Tämä on laji, jossa mennään paljon ylös ja alas. Suurin paine on aina itselläni. Se ei ole tyytyväisyyden tunne, joka minulla on tämän kisan jälkeen, Nilsson sanoi.

SVT:n asiantuntijana toimiva Björn Ferry ei peittele huoltaan Nilssonin sprinttisuorituksesta. Olympialaisiin on aikaa muutama viikko. Ne käynnistyvät 4. helmikuuta. 

– Stina Nilssonin suoritus tänään on arvoitus. Siinä oli eniten puhetta ampumisesta, mutta olen enemmän huolissani siitä, että miksei ladulla kulkenut kovempaa, Ferry kertoi.

Mari Eder oli paras suomalainen ollen 43:s. Suvi Minkkinen oli 51:s ja Nastassia Kinnunen 61:s. Venla Lehtonen sijoittui 97:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja