Tavallisen näköinen mies antoi lapsille karkkia ja 20 huumaavaa tablettia Helsingissä – pikkupojat toimivat tilanteessa neuvokkaasti: "Voi jälkeenpäin kiitellä kaikkia opettajia ja vanhempia"

Poliisi tutkii Helsingin Lauttasaaressa sattunutta erikoista tilannetta. Vanhempi mies oli antanut kahdelle lapselle kauppakeskuksessa peltirasian, jonka sisältä löytyi karkkipussi ja 20 rauhoittavaa bentsodiatsepiini-tablettia.

Tilanne tapahtui viime sunnuntaina, huhtikuun 3. päivä Lauttasaaren Lauttis -kauppakeskuksessa. Kauppakeskuspäällikkö Heli Vainio kertoi tapauksesta myöhemmin sosiaalisessa mediassa.

Hän kiittelee sekä hämmentävään tilanteeseen joutuneita lapsia että näiden kasvattajia. Lapset olivat nimittäin vieneet lääkkeitä sisältäneen peltipurkin suoraan kauppakeskuksen vartijalle. Lääkkeet antanut mies jäi myös myöhemmin kiinni lasten antamien tuntomerkkien perusteella.

– He toimivat erittäin neuvokkaasti. Voi jälkeenpäin kiitellä kaikkia opettajia ja vanhempia, jotka ovat osanneet opastaa lapsia, miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia.

Mies tallentui kauppakeskuksen valvontakameroihin. Vainion mukaan mies oli kuvien perusteella "ihan tavallisen näköinen", eikä hänen olemuksensa kiinnittänyt millään tavalla huomiota. Mies käyttäytyi tilanteessa normaalisti, eikä vaikuttanut sekavalta.

– Kamerat eivät äänitä, niin nauhoilta ei kuule, mitä hän sanoi. Hän oli kuitenkin pysähtynyt lasten eteen ja kamerakuvan mukaan sanonut jotain heille ja sitten ojentanut karkkipurkin.

Poliisin huostaan

Mies oli tullut kauppakeskukseen uudestaan viime tiistaina. Tuolloin mies otettiin kiinni ja luovutettiin poliisin huostaan. Karkit ja lääketabletit lähtivät todistusaineistoksi.

Helsingin poliisin rikoskomisario Jari Nikonen kertoo, että poliisi tutkii tapausta parhaillaan.

Poliisi on kuulustellut miestä, mutta tilanteessa olleet pojat ovat vielä tavoittamatta. Siksi poliisi ei kommentoi sitä, onko miehen toiminnalle löytynyt joku selitys.

– Esitutkinnan tässä vaiheessa ei voida kommentoida, kun ei olla voitu kuulla muita tapahtumassa olleita.

Poliisi kertoo tapahtumista muuten pitkälti samoin kuin kauppakeskuspäällikkö. Nikosen mukaan kauppakeskuksen vartija oli käynyt lääkeliuskat lapsilta saatuaan tarkistamassa apteekista, mistä aineista on kyse.

Nikosen mukaan lääkkeet olivat bentsodiatsepiini-ryhmään kuuluvia. Lääkkeitä oli ollut kaksi 10 tabletin liuskaa, eli yhteensä 20 tablettia.

– Kyse on jännitystiloihin ja ahdistuneisuuteen määrättävästä lääkkeestä. Kyllä ne huumausaineeksi luokitellaan, rikoskomisario sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat