"Tautitaso on edelleen liian korkea" – näin ministerit kommentoivat koronatilannetta illan neuvotteluiden päätteeksi

Koronatilanne on yhä huolestuttava, ministerit kertovat – näin Saarikko ja Haavisto kommentoivat neuvotteluja 4:04
Ovatko rajoitukset tehonneet? Katso haastattelut kokonaisuudessaan tästä.

Hallituksen neuvottelut Säätytalolla ovat päättyneet tältä päivältä.

Illansuussa Säätytalon portailta tavoitettu tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo, että tuoreen koronatilannekatsauksen perusteella tilanne on yhä huono.

– Tautitaso on edelleen liian korkea. Erityisesti huoli kohdistuu pääkaupunkiseudulle. Tästä käytiin pitkään keskustelua, eikä varmasti jää viimeiseksi.

Pääkaupunkiseudun sairaanhoidon kuormitus on huolestuttavalla tasolla. Saarikon mukaan päättäjien pitää nyt tasapainoilla koronan taltuttamisen ja rajoitusten haittojen välillä.

– Ymmärrän, että moni on kovilla, ei pelkästään koronan vuoksi vaan ennen kaikkea rajoitusten vuoksi.

Maskipakko voimaan?

MTV:n tietojen mukaan neuvotteluissa on pidetty esillä liikkumisrajoitusten käyttöönoton mahdollisuutta. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että käsillä ovat ”ratkaisun ajat”. Thomas Blomqvistin (rkp.) mukaan välttämätöntä tarvetta lisätoimiin ei ole nyt, mutta tilannetta seurataan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) peräänkuuluttaa tiedottamisen merkitystä koronan taltuttamisessa.

– Pääkaupunkiseudulla ja Turun alueella ollaan vaikeassa tilanteessa. Toivoisin, että tällaisella tiedottamiskampanjalla ja sillä, että ihmiset ovat entistä varovaisempia, maskit otetaan käyttöön ja turhaa liikkumista vältetään, tällä pärjättäisiin, Haavisto sanoo.

Neuvotteluissa on puhuttu myös maskipakon mahdollisuudesta.

– Vihreillä on ollut kanta, että kaikki pehmeät keinot, joihin minusta maskipakko lukeutuu, jotta voidaan normaalisti liikkua, pitäisi ottaa käyttöön ennen kovempia rajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat