"Tatuoitu karvanaama" puuttui pikkupojan kiusaamiseen bussissa

Jesse Teräsahde oli viime viikolla matkalla töistä kotiin Lempäälässä, kun hän huomasi neljän pojan kiusaavan pienempää koululaista. Teräsahde päätti puuttua tapaukseen omalla tyylillään.

– Katselin ulos ikkunasta ja kuuntelin musiikkia kuulokkeilla. Viereeni istui vanhempi nainen. Hetken päästä näin, että pojat alkoivat heittelemään jotakin. Otin kuulokkeet korvilta ja katselin, mitä siellä oikein tapahtuu. Ja tajusin, ettei tää oo enää mitään lasten leikkimielistä pelleilyä, MTV Uutisten tavoittama Teräsahde kertoo.

– Pyysin ystävällisesti rouvaa siirtymään. Kävelin pojan luokse ja tervehdin "mitä äijä, miten menee?". En alkanut räyhäämään kiusaajille, koska ei se olisi mitään auttanut. Näin, että poika itsekin hieman säikähti tällaisen mörököllin lähestymistä, mutta myös helpottuneen lapsen, joka tajusi saaneensa itselleen turvaa matkalle. Näin myös pari kalpeaa pelästynyttä kiusaajaa.

Teräsahde kertoi tapahtuneesta Facebook-sivuillaan, ja päivityksestä tuli nopeasti suosittu sosiaalisessa mediassa. Teräsahde sanoo nähneensä kiusattua poikaa uudestaan bussissa. 

– Olen nähnyt nyt tapauksen jälkeen pojan vielä kerran. Hän kertoi, että kohtaamisemme on jopa auttanut koulussa tapahtuneeseen kiusaamiseen. Kiusaajat ovat luultavasti kertoneet eteenpäin, että pojalla on "henkivartija", jolle ei kettuilla.

"Näin, että poika itsekin hieman säikähti tällaisen mörököllin lähestymistä, mutta myös helpottuneen lapsen, joka tajusi saaneensa itselleen turvaa matkalle."

"Hurjinkin mörökölli saattaa pelastaa"

Teräsahde toteaa, ettei hän runsaasta positiivisesta palautteesta huolimatta pidä itseään sankarina.

– Enpä mie tässä mitään ritari-titteliä itselleni hakenut, enkä halua, että tämä poika saa itselleen uhrin leimaa. Tein vain niin kuin jokaisen aikuisen tai miksei lapsenkin kuuluisi tehdä eli astua heikomman tueksi tai avuksi, jos tällaista näkee.

Teräsahde kertoo kuuluvansa maailmanlaajuiseen Bearded Villains -yhteisöön, jossa parrakkaat miehet yhdistävät voimansa tuodakseen maailmaan mm. lisää lempeyttä.

Hän muistuttaa, ettei ihmisiä pidä arvioida tai lokeroida ulkokuoren perusteella.

– Ihmisten pitäisi myös tajuta, etteivät arvioi kirjaa kannen perusteella, sillä se hurjinkin mörökölli saattaa olla se, joka pelastaa sinut ns. palavasta autosta!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja