Tätäkään et tiennyt aivoistasi – lue lista

Oletko koskaan pohtinut, mikset voi kutittaa itseäsi, tai mikset jaksa huhkia kuntosalilla? Voit syyttää näistä ominaisuuksista aivojasi!

Nursingassistantcentral.com listasi erikoisia faktoja aivoista. Lue ja ihmety!

Kääk, kutittaa!

Et voi kutittaa itseäsi, koska aivot erottavat kehon ulkopuolelta tulevan, yllättävän kosketuksen ja itse aiheuttamasi kosketuksen toisistaan. Aivoja ei voi huijata edes sulkemalla silmiään.

Tulkitse ilmeet

Aivosi erottavat, onko henkilö iloinen, surullinen tai vihainen. Aivojen mantelitumakkeet auttavat sinua ymmärtämään ystäväsi ilmeitä, vaikkei hän ilmaisisi tunteitaan sanoin.

Tinnitus ja aivot

Soivatko korvasi? Tutkijat ovat selvittäneet, ettei tinnitus johdukaan ongelmista korvassa, vaan se on aivojen aiheuttama "ominaisuus".

Onko sinullakin mielikuvituskaveri?

Jos lapsella on mielikuvitusystävä 3-9 -vuotiaana, hän on australialaisen tutkimuksen mukaan todennäköisesti perheen esikoinen.

Tuntemusten erot

Jotkut ihmiset maistavat enemmän kuin toiset. "Supermaistajan" makuaisti ei riipu vain kielen makunystyistä, vaan myös hänen aivonsa ovat herkemmät aistimaan erilaisia makuja.

Tiedemiehet ovat myös havainneet, että esimerkiksi miesten ja naisten aivot reagoivat eri tavalla kipuun, ja jotkut ihmiset ovat kylmälle paljon herkempiä ja tuntevat jopa kipuaistimuksia kylmän vuoksi.

Liikuntatottumukset

Etkö jaksa lähteä lenkille? Syy voi löytyä aivoistasi, sillä tutkimusten mukaan osa ihmisistä on luonnostaan vähemmän aktiivisia kuin muut.

Mieli ja keho

Kehon ja mielen yhteys on vahva. Erään arvion mukaan noin puolet ja jopa 70 prosenttia kaikista lääkärille kerrotuista fyysisistä ongelmista johtuu osittain psykologisista tekijöistä.

Aivot ja raha

Tutkijat ovat havainneet, että apeat ihmiset ovat halukkaampia tuhlaamaan rahaa. Kulutuksella yritetään helpottaa surua.

Lue myös:


AVA

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja