Mainos

Tätä Nokialta odotetaan tänään – katso tilaisuus netissä klo 17

Matkapuhelinvalmistaja Nokialla on tänään eräänlainen kohtalonpäivä. Tämä päivä määrää nimittäin pitkälti sen, mihin suuntaan yhtiö jatkossa menee.

Analyysipalveluyhtiö Inderesin arvion mukaan Nokia esittelee uuden sukupolven Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän puhelinmallit, joista on jo tihkunut paljon tietoa ennakkoon.

– Nokia julkistanee ainakin Lumia 920 ja Lumia 820 -mallit. Lumia 920 on todennäköisesti yhtiön uusi lippulaiva, jossa on muun muassa 4.5 tuuman näyttö, PureView-teknologiaa hyödyntävä kamera sekä langaton lataus. Toinen odotuksissa oleva laite on Lumia 820, jossa on 4.3 tuuman näyttö. Lumia 820:stä yksityiskohtia on vuotanut vähemmän, Inderes kirjoittaa aamuraportissaan.

Microsoft ei ole paljastanut vielä kaikkia Windows Phone 8:n ominaisuuksia, ja Inderes odottaa Nokian ja Microsoftin tilaisuuden tuovat jotain uutta myös ohjelmistopuolella.

Suuri mielenkiinto tilaisuudessa kohdistuu siihen, miten nopeasti laitteet saadaan kauppoihin, mille markkina-alueille ja operaattoreille sekä missä hintaluokissa.

– Huono skenaario tässä olisi uusinta viime vuoden Lumia-julkistuksesta, jossa laitteet eivät ehtineet joulumyynnissä saavuttaa laajaa jakelua ja volyymit jäivät surkeiksi, Inderes analysoi.

Nokian tilaisuus alkaa klo 17 Suomen aikaa, ja se on seurattavissa suorana lähetyksenä kello 17 alkaen MTV3 Uutisten sivujen kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.