Tästä tunnistaa vääränkokoiset rintaliivit

Kesävaatteiden kohdalla rintaliivien istuvuus korostuu, sillä ohuemmat vaatteet paljastavat helposti rintaliivimokat. Ota selvää, mistä tunnistaa oikeankokoiset rintaliivit!

Rintaliivit korostavat parhaimmillaan vartalon parhaita puolia ja ovat mukavat yllä. Valtaosa suomalaisista käyttää kuitenkin vääränkokoisia rintaliivejä. AVA kokosi yhteen kahdeksan kysymystä, joihin vastaamalla on helppo selvittää, ovatko omat rintaliivit todella oikeankokoiset.

1. Mahtuvatko sormesi liivien ja ihon väliin?

Hyvä nyrkkisääntö sopivien liivien testaamiselle on kahden sormen sijoittaminen kaaritukien väliin: jos tasan kaksi sormea mahtuu paikalle, ovat rintaliivit tavanomaisesti oikeankokoiset. Jos liivit ovat tukien välistä väljät tai liian tiukat, on koko usein väärä.

2. Laskostuvatko rintaliivisi?

Jos rintaliivit laskostuvat, on kuppikoko väärä. Liivien tulee istua rintojen yllä hyvin – ilman, että kangas laskostuu lainkaan. Laskostuva kangas on usein merkki siitä, että kuppikoko on liian suuri.

3. Eivätkö rinnat meinaa pysyä liiveissäsi?

Jos rinnat eivät ole pysyä rintaliiveissä, ovat liivit vääränkokoiset. Kuppien yli nousevat rinnat kertovat tavanomaisesti siitä, että kuppikoko on liian pieni. On hyvä pitää mielessä myös se, että liian pieni kuppikoko ei saa suinkaan rintoja näyttämään suuremmilta, vaan antaa rintavarustuksesta sitä vastoin epäedullisen kuvan.

4. Jättävätkö rintaliivit painaumia?

Rintaliivien on tarkoitus tukea rintoja kolmesta suunnasta: kyljistä, kupeista ja olkaimista. Liivit ovat vääränkokoiset, jos jokin osa jättää ihoon epämiellyttäviä painaumia. Jos painaumista on muodostunut arkipäiväinen ongelma, kannattaa suosiolla kokeilla jonkin toisen rintaliivivalmistajan tuotteita, jotta omalle vartalolle parhaiten istuva malli löytyisi.

5. Ovatko liivisi samassa linjassa edestä ja takaa?

Oikeankokoiset rintaliivit ovat samassa linjassa sekä edestä että takaa. Jos peili todistaa, että esimerkiksi liivien takaosa on erityisen korkealla tai alhaalla, voivat liivit olla liian suuret.

6. Osuvatko liivisi rintalastaan?

Jos rinnat nostavat kaaritukia siten, etteivät kaarituet osu rintalastaan koko matkalta, ovat rintaliivit usein väärää kokoa.

7. Ostatko täydellisesti istuvia rintaliivejä?

Rintaliivejä ostaessa olisi tärkeää tuntea, että liivit istuvat omaan vartaloon moitteettomasti. Alusvaatteet ovat koko pukeutumisen pohja ja siitä syystä olisikin tärkeää kiinnittää erityishuomiota nimenomaan rintaliivien istuvuuteen ja mukavuuteen.

8. Näyttävätkö liivit hyvältä ohuessa paidassa?

Sovittaessa rintaliivejä olisi tärkeää kokeilla, miltä liivit näyttävät ohuen paidan alla. Vaatteet yllä liiveistä saattaa paljastua pahimmillaan ja parhaimmillaan odottamattomia yllätyksiä!

Lähde: The Gloss

Lue myös:

    Uusimmat