Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi treenata tyhjällä vatsalla

Lukuisat syyt puhuvat aamupalan puolesta. Tämän luettuasi et enää koskaan lähde treenaamaan tyhjällä vatsalla. 

Onko sinullakin tapana jättää aamupala väliin ennen aamutreenejä? Moni jättää aamupuuron väliin siinä uskossa, että tyhjällä vatsalla treenaamisen kuvitellaan tehostavan rasvanpolttoa. Tämä tapa ei kuitenkaan kannata, sillä tutkimusten mukaan tyhjällä vatsalla treenaamisen haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. 

Lisää ruokahalua ja pienentää kulutusta

On olemassa tutkimuksia, jotka ensinäkemältä puhuvat tyhjällä vatsalla treenaamisen puolesta. Muun muassa British Journal of Nutrion -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan tyhjällä vatsalla treenaaminen lisää rasvanpolttoa peräti 20 prosentilla. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että elimistö käyttää polttoaineenaan glykogeenia ja hiilihydraattivarastoja. Kun elimistön glykogeenivarastot on ajettu alas, elimistö ottaa rasvavarastot käyttöönsä.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa hyvältä, asialla on myös kääntöpuolensa. Elimistö alkaa hyvinkin pian kompensoida rasvavarastojensa menetystä asettamalla elimistön niin sanottuun säästötilaan, jossa se polttaa aiempaa vähemmän kaloreita ja pitää tiukasti kiinni alati hupenevista rasvavarastoistaan.

Myös Appetite-lehdessä julkaistu tutkimus puhuu aamupalan puolesta, sillä aamutreenin tekeminen tyhjällä vatsalla näyttäisi lisäävän ruokahalua myöhemmin päivällä. Väliin jätetty aamupala voi siis saada sinut syömään enemmän kuin tarve olisi.

Suurin ongelma tyhjällä vatsalla treenaamisen liittyy kuitenkin treenin intensiteettiin. Kun energiavarastot ovat vähissä, sinulla voi olla vaikeuksia saada itsestäsi irti kaikkia tehoja, mikä puolestaan hidastaa tavoitteiden saavuttamista. Aamupala voi saada sinut treenaamaan kovemmin, mikä puolestaan lisää lihasmassaa ja näin ollen tehostaa myös aineenvaihduntaa. Ennen harjoitusta syöminen voi siis todella tehostaa aineenvaihduntaasi pitkällä aikavälillä.

Vielä ehdit treenaamaan pohkeet kesäkuntoon! 


Lähde: LifeHacker

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja