Tästä lähti Mercedeksen sekoilu: Valtteri Bottaksen tullessa vuoroon pakka levisi täydellisesti

Mercedeksen päätös ottaa molemmat autonsa varikolle samalla kierroksella aloitti George Russellin ja Valtteri Bottaksen kisan täydellisen sulamisen Bahrainin Sakhirin GP:ssä.

Mercedes toimi nopeasti, kun Williamsin Jack Aitkenin ulosajo toi virtuaalisen turva-auton radalle. Talli otti molemmat kuskinsa kärjestä sisään samalta kierrokselta.

Mekaanikot toivat varikolle kaksi uutta rengassettiä, ja onnistuivat sotkemaan Russellin ja Bottaksen kumit keskenään. Videokuvasta näkyy, kuinka vasemman takapyörän kohdalta lähtee yksi rengas karkuun jo Russellin stopin aikana.

Perään samaan kohtaan tulee kaksi mekaanikkoa uusien renkaiden kanssa, mutta oikean etupyörän kohdalta puuttuu kokonaan uusi rengas. Lopputuloksena on se, että Bottaksen autoon asennetaan sekä keskikovia että kovia renkaita.

Lopulta Mercedeksen johtoportaan henkilö puuttuu peliin ja käskee vaihtaa takaisin kovat renkaat, jotka Bottaksella oli autossaan varikolle tullessaan. Russell oli päästetty matkaan ainakin yhden Bottaksen renkaan kanssa.

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen tekee jutun videolla havaintoja Mercedeksen varikkotoiminnasta.

– Tässä vaiheessa yleensä alkaa pieni paniikki. Radio menee ihan tukkoon, kun siellä alkaa eri ihmiset huutamaan, että ”tämä rengassetti, tämä rengassetti”. Sen jälkeen kaaos onkin valmis, Oikarinen toteaa.

Lopulta varma kaksoisvoitto vaihtui sekoilun myötä Bottaksen kahdeksanteen ja Russellin yhdeksänteen sijaan. Kisan voittoon ajoi Racing Pointin Sergio Perez.

Lue myös:

    Uusimmat