Tässä vuoden myydyimmät puhelimet – Apple ja Samsung jyräävät

Suomessa myytiin eniten puhelinoperaattoreiden tuoreiden tilastojen mukaan Applen ja Samsungin älypuhelimia.

Soneran myydyimmät puhelimet vuonna 2015

1.Apple IPhone 6
2. Apple iPhone 5S
3. Apple iPhone 6S
4. Samsung Galaxy A3 
5. Microsoft Lumia 640

DNA:n myydyimmät puhelimet vuonna 2015

1.Samsung Galaxy J5
2. Samsung Galaxy J1
3. Apple iPhone 6
4. Samsung Galaxy A3 
5. Huawei Honor 7 

Elisan myydyimmät puhelimet vuonna 2015

1.Apple IPhone 6
2. Samsung Galaxy J5
3. Samsung Galaxy S4 Mini
4. Samsung Galaxy Trend Plus 3G
5. Nokia Lumia 635

Soneran myyntitilastojen perusteella vuoden myydyin puhelin oli iPhone 6, ja iPhonen kulloinkin uusin malli oli ykkönen vuoden kaikkina kuukausina. Sen sijaan operaattori DNA:n koko vuoden myydyin puhelin oli Samsung Galaxy J5. Samsungin Galaxy J5 tuli myyntiin vasta loppukesästä, muistutetaan DNA:lta.

Kärkikaksikko oli samansuuntainen myös Elisalla. Henkilöasiakkaiden myydyimmäksi puhelimeksi vuonna 2015 nousi Applen Iphone 6 ja heti toisena oli Samsungin Galaxy J5.

Operaattorit nostivat esille myös halvempien puhelimien nousun. Esimerkiksi monella listalla pärjäsi hyvin Huawein puhelimet. DNA:lla Huawein kaksi puhelinmallia pääsi top 5 myydyimpien listalle joulukuussa, ja koko vuodenkin tilastoissa Huawein Honor 7 nousi top5-listalle. Soneralla taas Sony Xperia -puhelin nousi vuoden myydyimpien listalla sijalle yhdeksän.

Elisalta arvioidaan, että yrityspuolella etenkin Android ja myös Apple ovat kasvattaneet markkinaosuuksiaan Windows Phone -käyttöjärjestelmältä. Silti Elisalla vuoden 2015 aikana yrityksille myytiin yhä eniten Microsoftin Lumia 950 -puhelinta. 

Lue myös:

    Uusimmat