Mainos

Tässä se on - Samsungin uusi Galaxy S3 -huippuluuri

Teknologiajätti Samsung on esitellyt Lontoossa uuden Galaxy S3 -lippulaivapuhelimensa. Kyseessä on seuraaja suositulle Galaxy S2 -mallille. Uudesta Galaxy S3 -Android-luurista on jo ennakkoon odotettu hittituotetta tälle vuodelle.

Julkistustilaisuus alkoi mahtipontisesti London Metropolitan -orkesterin live-esityksellä, ja lyhyen esittelyn jälkeen Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja JK Shin paljasti yhtiön uutuustuotteen.

Samsung Galaxy S3 -älypuhelimessa on 4.8-tuumainen Super HD Amoled -näyttö (1280 X 720) ja kahdeksan megapikselin takakamera led-salamalla. Kameran kerrotaan olevan toiminnaltaan erittäin nopea ilman sulkijaviivettä.

Näyttöä reunustavat ohuet kehykset, joten laitteen ulkomitat eivät ole juuri kasvaneet edeltäjästään.

8,6 millimetriä paksussa laitteessa on Exynos 4 Quad -neliydinsuoritin ja Android 4.0 -käyttöjärjestelmä. Suoritintehon mainostetaan mahdollistavan sujuvan moniajon, joten esimerkiksi puhelimen ruudulla pyörivän videokuvan voi siirtää ruudun toiseen laitaan samalla kun surffaa netissä.

Laitteen edessä on puolestaan 1,9 megapikselin etukamera.

Galaxy S3 tukee myös langattomia lähiyhteyksiä hyödyntävää NFC-tekniikkaa.

"Inhimillisyys ja luontoon palaaminen" vahvasti mukana esittelyssä

Pääosassa Samsungin julkistustilaisuudessa oli kuitenkin ohjelmistopuoli ja rinnastukset "luontoon palaamisesta".

Samsung korosti useaan otteeseen uutuuslaitteensa käytön helppoutta, sosiaalisia palveluja, luonnonläheisyyttä ja "inhimillisyyttä". Yhtiön mukaan Galaxy S3 pystyy näkemään, kuuntelemaan, reagoimaan ja ennakoimaan käyttäjänsä toimia.

Galaxy S3:ssa on kasvojen tunnistus, mutta tämän lisäksi sen kerrotaan myös aistivan käyttäjänsä silmien liikkeitä. Puhelin tunnistaa käyttäjän katseen eikä esimerkiksi näytönsäästäjä kytkeydy päälle, kun katse on ruudussa. Laite myös tunnistaa, kun se viedään korvalle. Puhelin soittaa silloin automaattisesti yhteystietoluettelosta valittuun numeroon.

Laitteessa on lisäksi käytössä puheentunnistus, joka tukee kahdeksaa kieltä. Esittelyn perusteella puheentunnistus muistutti Applen kehittämää Siri-puheentunnistusjärjestelmää.

Ominaisuudet myös maksavat

Uuden S-Beam -toiminnon avulla tiedostoja voi jakaa Galaxy S3:sta toiseen pelkällä kosketuksella. Puhelimessa on ulkoisen muistikorttikorttipaikan lisäksi esiasennettuna pilvipalvelu, jossa voi säilyttää esimerkiksi hd-videota.

Videot, kuvat ja musiikin voi myös streamata älypuhelimesta suoraan television ruudulle.

Galaxy S3 tulee myyntiin tämän kuun lopussa. Ominaisuuksille on kuitenkin kertynyt hintaa. Laitteen suositushinta on 699 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.