Tässä ne ovat: juhlien pahimmat mokat!

Kesä on täynnä ihania juhlia ja kokoontumisia. Kaukaisten sukulaisten tai kaverien tuttavapiriin kanssa tavatessaan on kuitenkin syytä varoa sanojaan.

Juhlat ovat tilaisuus tavata ihmisiä ja keskustella henkeviä. Joskus keskustelu kuitenkin uhkaa karata väärään suuntaan esimerkiksi väärinkäsityksen vuoksi. Realsimple.com neuvoo, millaisia asioita puolitutulle ei kannata möläyttää.

"Näytät väsyneeltä"

Kun toteat juhlatoverin näyttävän uupuneelta, vihjaat samalla, että hän ei kenties näytä kovin freesiltä. Vaikka tarkoituksesi on hyvä ja henkilö saattaa oikeasti tuntea olonsa väsyneeksi, on aina mahdollista, että hänellä on luonnostaan tummat silmänaluset. Tällöin hyväntahtoisesta huolestuneisuudesta tulee loukkaus.

Sano sen sijaan: "Onko kaikki hyvin?"

"Vau, olet laihtunut tosi paljon!"

Jos tuttavasi on laihtunut paljon, hän voi arvostaa ponnistelujensa tuloksen huomioimista. Laihtumisen ylenpalttinen, innostunut korostaminen voi kuitenkin antaa kuvan, että pidit häntä aiemmin todella ylipainoisena, ja nyt asia on mielestäsi korjaantunut.

Sano sen sijaan: "Vau, näytät upealta!"

"Monennellako kuulla olet?"

Jos varmaa tietoa asiasta ei ole, kaikenlaiset raskauteen liittyvät kysymykset ovat todella huono idea. Mikäli juhlavieras ei olekaan raskaana, kysymyksesi muuttuu vihjailuksi hänen painostaan.

Sano sen sijaan: "Mitä kuuluu?" Jos henkilö on raskaana, hän kyllä kertoo iloisen uutisen niin halutessaan.

"Näytät upealta ikäiseksesi"

Iän korostaminen kehun yhteydessä ei toimi, koska lausehan voisi jatkua vähemmän mairittelevasti, kuten "…verrattuna muihin tosi vanhoihin tyyppeihin".

Sano sen sijaan: "Näytät upealta". Minkäänlaisia lisäkkeitä ei tarvita.

"En koskaan uskaltaisi pukeutua tuollaiseen"

Tämä kehu muuttuu helposti kritiikiksi, vaikket tarkoittaisi sitä niin. Jos juhlavieras on epävarma räikeästä tai rohkeasta asustaan, tällainen kommentti voi lisätä epävarmuuden ja ahdistuksen tunnetta.

Sano sen sijaan: "Puserosi/housusi näyttävät upealta". Jos "ei koskaan minun päälleni" –kommentti karkaa huuliltasi, pelasta tilanne jatkamalla lausetta "…koska minulla ei ole noin kapeaa vyötäröä/pitkiä jalkoja".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja