Tasakatosta harjakatoksi

kysymys: Olemme aikeissa ostaa 250 neliön yksikerroksisen talon. Talo on puuronkoinen lättäkatto ja rakennettu 1973. Ajattelimme rakentaa siihen harjakaton. Paljonko tämä maksaisi, noin?

Riippuu tietenkin materiaaleista ja jos on kattoikkunoita jne. ja jos tila sisustetaan asuinalueeksi. Onko siitä huolimatta mahdollista antaa jotain suuntaviivoja kustannuksien suhteen ja kenen puoleen asiassa pitäisi/voisi kääntyä? Onkohan hinta lähemmäs 500.000 kuin 200.000mk ?

Välittäjä puhui 100.000 markasta, mutta se ei mielestäni ole mahdollista.
Kiitoksia yst. vastauksesta

Kiitoksia kysymyksestä. Välittäjä on arvioinut hinnan pelkälle katon kattamiselle eli harjalle rakenteineen ehkä hieman alakanttiin. Todellisuus tullee olemaan 250.000-400.000mk, jos suunnitellaan sisätiloja lisäksi.

Ensinnäkin tarvitsette muutosluvat kunnan rakennusvalvonnasta. Tämä sisältää sekä julkisivuun liittyvät asiat että rakenteisiin liittyvät rakennesuunnitelmat. Tasakatto ei ole suunniteltu päällerakennettavaksi, joten kantavuus tulee selvittää. Joka tapauksessa on laadittava uudet rakennesuunnitelmat.

Ensimmäinen puoleenkääntymiskohde on kunnan rakennustarkastaja. Häneltä saa tarvittavat neuvot jatkoa varten. Tämän jälkeen tarvitaan rakennusarkkitehti, joka laatii teknisen suunnitelman. Jos ja kun kaikki hyväksytään, teette sopimuksen rakennusurakoitsijan tai -urakoitsijoiden kanssa toteutuksesta. Tämä sisältää sekä rakenteet että sähkö- ja lvi-työt.

Tarkemman suunnitelmianne vastaavan kustannusarvion saatte jo varhaisessa vaiheessa arkkitehdiltä.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja