Mainos

Tapititko MM-kisoja yömyöhään? Mieti ajamista aamulla

Tuliko katsottua jalkapallon MM-kisoja pikkutunneille ja siinä sivussa siemaistua muutama kisaolut? Silloin on syytä miettiä, olisiko auto syytä jättää aamulla kotiin.

Torstaina käyntiin potkaistut jalkapallon MM-kisat ovat täydessä vauhdissa, ja kuukauden kestävä karnevaali tarkoittaa monelle penkkiurheilijalle vähäunisia öitä. Moni otteluista alkaa Suomen aikaa myöhään illalla ja päivän myöhäisottelu vasta kello 1.00 aamuyöstä.

Väsyneenä kannattaa harkita tarkkaan, kannattaako seuraavana aamuna autoilla. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että univaje on liikenteessä iso riski.

­- Väsymys vaikuttaa humalatilan tavoin. Kuljettajan vireystila laskee, havainto- ja arviointivirheiden määrä kasvaa ja samalla kasvaa myös liikenneonnettomuuden riski, Trafin asiantuntija Jussi Pohjonen painottaa viraston tiedotteessa.

Hänen mukaansa väsynyt kuski reagoi hitaammin, havainnoi huonommin ja ottaa turhia riskejä helpommin kuin virkeä autoilija.

Alkoholi voimistaa väsymystä entisestään, ja Trafi muistuttaa, että väkijuomien nauttimisesta on aina kuluttava tarpeeksi pitkä aika ennen autoon hyppäämistä.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja