Mainos

Tanska vetää Kellogg's-tuotteita markkinoilta

Tanskan elintarvikeviraston mukaan uudet vitaminisoidut aamiaismurot ovat haitallisia etenkin lasten terveydelle, ja saattavat aiheuttaa raskaana oleville sikiövaurioita.

Tanskan elintarvikevirasto on pysäyttänyt 18 uuden Kellogg's-tuotteen pääsyn markkinoille. Tanskalaisten viranomaisten mukaan nämä aamiaishiutaleet sisältävät niin paljon vitamiinejä ja mineraaleja, että ne säännöllisesti käytettynä ovat haitaksi terveydelle.

Tanskan elintarvikeviraston mukaan esimerkiksi aamiaismuroissa oleva rauta saattaa pitkään käytettynä aiheuttaa maksavaurioita. Viraston mukaan lisäksi B6-vitamiinia tulee kyseisistä tuotteista yliannostus, ja se taas saattaa johtaa pidemmällä aikavälillä hermovaurioihin.

Viranomaisten mukaan aamiaismurot ovat haitallisia etenkin lasten terveydelle, ja saattavat aiheuttaa raskaana oleville sikiövaurioita.

Kellogg'silla ollaan ihmeissään tanskalaisten näkemyksistä. Samaan aikaan muissa Pohjoismaissa nautitaan samoja tuotteita hyvällä ruokahalulla. Kellogg's onkin ilmoittanut valittavansa Tanskan päätöksestä.

Suomen elintarvikevirasto ilmoittaa tarkkailevansa tilannetta. Suomi ei ole vetämässä Kellogg's tuotteita pois markkinoilta.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 12.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.