Tamrock liitetään Sandvik-konserniin

Suomalainen Tamrock ja ruotsalainen Sandvik Rock Tools muodostavat huhtikuun alusta lähtien yhteisen liiketoiminta-alueen Sandvik-konsernin sisälle. Uuden toimialan nimeksi tulee Sandvik Mining and Construction.

Toimialalle muodostetaan yhteinen johtoryhmä, joka sijoittuu Ruotsin Sandvikeniin noin 200 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Sandvik Miningin toimitusjohtajaksi on nimitetty Tamrockin toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkola. Hän jatkaa myös Tamrock Oy:n toimitusjohtajana.

Varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Sandvik Rock Toolsin toimitusjohtaja Lars-Anders Nordqvist. Toimialan johtoryhmään tulee aluksi vain kymmenkunta ihmistä. Muutamia muitakin Tamrockin johtoryhmän jäseniä siirtyy Ruotsiin. Toimitusjohtaja Jaakkola selvittää, että Tamrockin yksiköt jatkavat Suomessa Tampereella, Lahdessa, Turussa ja Hollolassa entiseen tapaan.

Tampereen tehtaat säilyvät uuden toimialan suurimpana tuotantoyksikkönä. Lisäksi yksikön suunnittelu- ja tuotekehitys pysyvät Tampereella.

Jaakkola luonnehtii toimialajärjestelyä avioliitoksi, jossa molemmat puolisot säilyttävät oman nimensä. Lisäksi niille tulee yhteinen nimi. Yhteenliittymää ei ole tarkoitus yhtiöittää. Sandvik Mining and Construction -liiketoiminta-alueen liikevaihto on noin 7 miljardia markkaa ja henkilökunnan määrä noin 7 000.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat