Tampereen Classic jälleen Suomen mestari – viides peräkkäinen mestaruus irtosi suvereenilla esityksellä

4:14
Katso video: Tulosruutu välitti Classicin mestaruustunnelmat Espoosta.

Tamperelainen Classic on voittanut salibandyn miesten Suomen mestaruuden viidennen kerran peräkkäin. Classic vei F-liigan mestaruuden nimiinsä voitoin 4–0, kun se peittosi espoolaisen Oilersin tänään maalein 8–3 Espoossa pelatussa neljännessä loppuottelussa.

Classicin mestaruus tuli selvillä voitoilla, sillä kauden aiemmat finaalit päättyivät sen eduksi 9–1, 6–1 ja 5–3.

Oilers päätti kauden hopeamitalistina. Joukkueen edellinen mitali, hopea, oli keväältä 2016. Silloinkin Oilersin pudotti hopealle Classic, jonka mestaruuksien sarja alkoi tuolloin.

Sunnuntaina Oilers johti neljättä finaalia kotikentällään 1–0 avauserän jälkeen ja 2–1 toisen erän alussa, mutta sen jälkeen tahtipuikon otti Classic. Se meni ennen päätöserää jo 6–2-johtoon.

– Meiltä tehokas toinen erä, mutta ei niin hyvä kuin olimme ajatelleet, sanoi Classicin Juha Kivilehto tyynesti Ruudun tv-haastattelussa toisella erätauolla.

Päätöserässä Classic teki vielä kaksi maalia ja Oilers yhden. Voittajien tehomies oli kolme maalia viimeistellyt Sami Johansson, joka sai yhteen maaliin myös syöttöpisteen. Oskari Heikkilä syötti voittajien kolme osumaa.

Oilersin Rasmus Karjalainen oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa tekemällä kaksi osumaa ja syöttämällä yhden. 

Viime kaudella miesten F-liigan mestaria ei ratkaistu, koska koronaviruspandemia keskeytti kauden. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja