Tamin tuomio: Leijonissa kolme täyden kympin suoritusta

MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen jakoi Nuorille Leijonille kouluarvosanat kultajuhliin päättyneestä MM-turnauksesta.

Tamminen arvosti kolme pelaajaa ylitse muiden, vaikka kokonaisuutena joukkue pelasi täyden kympin kisat. Pistepörssin voittaja ja Suomen kapteeni Teuvo Teräväinen, maalipörssin voittaja Saku Mäenalanen sekä upeasti pelannut maalivahti Juuse Saros saivat Tamilta isoimmat ylistyssanat.

Lue Tamin kommentit jokaisesta maailmanmestarista!

Maalivahdit:

Ville Husso 8
Hyvä haastaja. Pelasi ihan tyylikkäästi, kunnes romahti Sveitsi-ottelussa. Oli tärkeässä roolissa pelaamalla sen verran pelejä, että se säästi Saroksen energiaa. Henkilökohtaisesti ei ollut parhaimmillaan.

Janne Juvonen –
(Ei pelannut.)

Juuse Saros 10
Täyden kympin suoritus. Hyvin luonnollisella tavalla voitti kamppailun ykkösmolarin paikasta. Kun häntä eniten tarvittiin - eli Kanadaa ja ennen kaikkea Ruotsia vastaan - hän oli ilmiömäisen varma. Itsevarmuus huokui ylimmälle penkkiriville.

Puolustajat:

Julius Honka 9
Erittäin hyvä silloin, kun Suomella oli vaikeaa. Oli valmis pelaamaan heti turnauksen alusta hyvällä tasolla. Hänen merkityksensä ei vähentynyt, vaan kapeni turnauksen edetessä.

Mikko Lehtonen 9
Hyvä turnaus. Suoritustaso oli yllätys. Rooli oli pelata enemmän omaa päätä ja omaa paikkaa. Hoiti tehtävänsä ansiokkaasti.

Esa Lindell 9½
Oli ylivoimainen iloinen yllätys. Pelasi huikean turnauksen.

Ville Pokka 9½
Kiekollisesti meidän johtava pakki koko turnauksessa. Henkinen johtaja.

Rasmus Ristolainen 9½
Tuli kovalla NHL-statuksella joukkueeseen. Äärimmäisen vaikeita vaiheita, pahimmillaan pelasi ihan päin helvettiä. Se kuuluu turnaukseen. Näytti suuruutensa: viimeiset kaksi matsia olivat aivan huikeita. Kruununa mestaruuden ratkaissut maali. Hän haki sitä ratkaisua ja onnistui.

Juuso Vainio 8½
Pelasi vähät tehtävät hyvin ja jämäkästi. Roolisuoritus.

Mikko Vainonen 9
Erittäin tärkeä, helvetin hyvä roolisuoritus. Loistava fyysinen peruspakki, joka oli jämäkkä, eikä tehnyt virheitä. Pelasi yksinkertaisesti helpolla tavalla.

Hyökkääjät:

Henrik Haapala 9
Pelasi loistavan turnauksen. Oli avaintekijä menestyksessä. Kun Lehkonen otettiin pois, näytti monipuolisuutensa ykkösketjussa. Se on Haapalan iso ansio.

Henri Ikonen 8½
Paransi loppua kohti. Oli niitä kavereita, jotka ratkaisuhetkillä finaalissa pyrki koko ajan ratkaisemaan. Toi fyysisellä olemuksellaan paljon tähän joukkueeseen.

Juuso Ikonen 8½
Paransi pitkin turnausta. Kun syvyyttä tarvittiin, toi sitä loistavalla tavalla. Täytti paikkansa, oli tärkeä roolipelaaja.

Saku Kinnunen 8½
Oudoksui vähän kansainvälisiä ympyröitä, mutta paransi loppua kohden. Oli todella tärkeä pelaaja turnauksen lopussa.

Rasmus Kulmala 9
Pelasi loistavan turnauksen. Oli todella sääli, että joutui jättämään finaalin väliin. Oli äärimmäisen tärkeä osa meidän syvyyttä. Toi jalkanopeutta, toi taistelutahtoa, oli järjestämässä tärkeitä maaleja, kun joukkue niitä eniten tarvitsi.

Artturi Lehkonen 9½
Meidän taistelutahdon ilmentymä. Pelirohkeuden symboli tälle joukkueelle. Hän pelasi nilkka teipattuna, tuli takaisin ja hänet palkittiin maailmanmestarina.

Ville Leskinen 8
Pelasi vähän vähemmän. Se oli ainoa peluutusasia, jota jäin kummeksumaan. Ne pelit, mitä hän pelasi, toi todella hyvän lisän. Hyväkätinen joukkuepelaaja. Vähemmät pelit laskevat arvosanaa.

Aleksi Mustonen 8½
Astetta kovemmassa roolissa. Hoiti sen todella tyylikkäästi. Ei kovia tehoja, mutta täytyy muistaa, että pelasi kakkoskentässä eli vuorotellen vastustajien parhaita vastaan. Ryhdikäs kokonaisuus.

Saku Mäenalanen 10
Ehdottomasti meidän ykkösyllättäjä - ainakin mun papereissa. Täyden kympin turnaus. Seitsemän maalia, kaikki tosi tärkeisiin paikkoihin. Kovan luokan kansainvälinen läpilyönti.

Joni Nikko 9
Isoja maaleja. Turnauksen nimi on "voita oikeat pelit". Hän auttoi joukkuetta silloin, kun oli kaikkein vaikeinta. Antoi mahdollisuuden joukkueelle pelata isommista asioista. Silloin vähän hiipui.

Otto Rauhala 9
Tärkeä roolityö. Hän oli vahva aloituksissa, ja pelasi sitä kautta tärkeää tehtävää.

Teuvo Teräväinen 10
Ihan suvereeni pelaaja koko turnauksessa. Meidän kiistaton liideri. Huippukapteeni. Täyden kympin turnaus ja täyden kympin peli myös finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja