Tämän superauton lasiosat tehdään Suomessa

Suomessa toimiva Pilkington Automotive Finland Oy on toimittanut lasiosat vuodesta 2005 valmistettuun superauto Bugatti Veyroniin. Tämän maailman nopeimpiin ja kalleimpiin kuuluvan auton tuulilasit ovat tulleet Pilkingtonin Ylöjärven tehtaalta ja sivuikkunat Tampereelta.

Bugattin historia ulottaa aina 1900-luvun alkuun, jolloin italialaissyntyinen Ettore Bugatti alkoi valmistaa kilpailukäyttöön tarkoitettuja autoja. Erinäisten vaiheiden jälkeen Bugatti päätyi vuosituhannen lopulla Volkswagen-konsernin omistukseen ja nykyisen Bugattin Veyronin valmistus aloitettiin vuonna 2005 Ranskan Molsheimissa alkuperäisellä kotipaikalla. Sittemmin tätä yli 400 km/h huippunopeuteen yltävää superautoa on valmistettua kaikkiaan 450 kappaletta ja nykyisen mallin viimeinen edustaja nähtiin tämän vuoden Geneven autonäyttelyssä.
Bugattin lasien toimittajana toiminut Pilkington Automotive Finland Oy on osa NSG Groupia, joka omistaa alkujaan Briteistä lähtöisin olevan Pilkingtonin. Kyseessä on yksi maailman suurimmista lasin ja lasituotteiden valmistajasta, joka toimittaa lasituotteita ja -ratkaisuja kaikille maailman johtaville ajoneuvovalmistajille.

Teknavin tv-ohjelman yhdeksäs tuotantokausi alkaa MTV3:lla keskiviikkona 11.3. klo 22.40. Ensimmäisessä jaksossa on luvassa Bugatti Veyron -spesiaali. Lisää tuotantokaudesta voi lukea tuosta. Toimittaja-apukuski Marko Terva-ahon mietteitä alkavasta kaudesta voi puolestaan lukea tuosta. Ja trailerin voi katsoa tuosta alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja