Tämä video Michael Schumacherin ennustuksesta tuntui aikanaan uskomattomalta – mestari nosti Lewis Hamiltonin lisäksi kaksi muuta nimeä ennätyksensä mahdolliseksi rikkojaksi

Michael Schumacher pystyi näkemään jo 12 vuotta sitten hetken, että hänen rikkomattomaksi julistettu ennätyksensä tulee vielä murtumaan. Lewis Hamiltonin lisäksi hän nosti esiin kaksi muutakin ehdokasta tämän tekijäksi.

Schumacher vei F1-ennätykset uudelle tasolle siirtyessään syrjään kauden 2006 jälkeen. Tilillä oli seitsemän maailmanmestaruutta ja 91 osakilpailuvoittoa. Tuolloin luvut tuntuivat vielä niin uskomattomilta, ettei niiden sivuamiseen moni uskonut.

Paitsi Schumacher itse. Video vuonna 2008 tehdystä haastattelusta nousi uudelleen esiin, kun Lewis Hamilton varmisti seitsemännen MM-tittelinsä sunnuntaina Turkin Istanbulissa. Haastattelussa Schumacherilta kysyttiin, voiko joku Hamiltonin kaltainen vielä rikkoa hänen ennätyksensä.

– Sanoisin, että ehdottomasti kyllä, Schumi aloitti.

– Koska kukaan ei uskonut, en minä itsekään, että voisin lyödä (Juan Manuel) Fangion viisi (mestaruutta). Ja sitten teinkin sen, hän perusteli.

Schumacher suhtautui ennätyksiensä rikkomiseen varsin rennoin mielin. Hän oli varma, että sellainen vielä tapahtuu hänenkin kohdallaan. Tämän tekijää hän ei aivan varmasti osannut ennustaa.

– On se sitten Lewis, on se sitten (Felipe) MassaSebastian Vettel tai kuka tahansa nykyisistä tai tulevista kuskeista, joka voi tehdä tai tekee sen.

Haastattelun hetkellä kukaan kuskeista ei ollut vielä voittanut ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Kaudella 2008 Felipe Massa menetti päätöskisan voitostaan huolimatta surkealla tavalla viimeisessä mutkassa ainoan mestaruussaumansa Hamiltonille. Sebastian Vettelin aika koitti vasta vuonna 2010.

Hamilton rikkoi kaudella 2020 myös Schumacherin voittoennätyksen. Brittikuskilla on tilillään nyt 94 osakilpailuvoittoa.

Lue myös:

    Uusimmat