Mainos

Talvimyrsky koettelee yhä Kanadaa

Tavallista rajumpi talvimyrsky koettelee yhä Kanadaa. Miljoonat ihmiset ovat olleet tällä viikolla vailla sähköä Quebecin, Montrealin ja Ottawan alueilla. Kyseessä on yksi Quebecin maakunnan pahimmista myrskyistä. Poliisin mukaan ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa myrskyn takia.

Quebecin maakuntaan sähköä toimittavan Hydro-Quebecin mukaan sähköä on vailla vielä lähes miljoona ihmistä maakunnan 7,3 miljoonasta asukkaasta. Tilanne paheni eilen, kun myrsky levisi laajemmalle alueelle Uuteen Englantiin.

Yhtiö arvioi, että sähköä pystytään suurimmalle osalle toimittamaan aikaisintaan kolmen päivän kuluttua. Neljä päivää kestäneen myrskyn takia sähkökatkoksista on kärsinyt ainakin 2,5 miljoonaa ihmistä. Viranomaiset ovat julistaneet myrskyn takia hätätilan Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan.

Montrealin ja Ottawan pääjunarata oli eilen myrskyn takia suljettu. Montrealin Dorvalin lentokenttä joutui eilen peruuttamaan puolet kotimaan ja ulkomaan lennoista. Ottawassa ja Montrealissa kaikki koulut ovat sulkeneet ovensa myrskyn takia. Armeijan joukot ovat valmistautuneet avustamaan tarvittaessa. Myrskyn ennustetaan jatkuvan ainakin tämän päivän ajan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.