Mainos

Talven tuiskut koettelevat USA:ta ja Eurooppaa

Noin 200 000 ihmistä oli tänään vailla sähköä Yhdysvaltain luoteisosissa harvinaisen rajun lumimyrskyn jälkeen. Lumimyrsky aiheutti eilen liikennekaaoksen Washingtonin ja Oregonin osavaltioissa, ja osa teistä jouduttiin sulkemaan liikenteeltä.

Lennot Seattlen lentokentältä lähtivät useita tunteja myöhässä, kun lumi ja jää oli poistettava koneiden pinnoilta. Myös kaupat kärsivät lumentulosta, sillä asiakkaat jäivät koteihinsa.

Euroopassa lumimyrskyjä ja pakkasia

Bulgariassa 470 kaupunkia ja kylää oli tänään jo toista päivää peräkkäin vailla sähköä lumimyrskyjen vuoksi, kertoi maan radio. Sofian ja Varnan lentokentät sen sijaan avattiin liikenteelle. Lumi aiheutti pahimman kaaoksen maan koillisosassa, missä Varnan alueen kuvernööri julisti hätätilan torstain tuiskujen jälkeen. Useissa kaupungeissa ei voitu käyttää lumiauroja polttoainepulan vuoksi.

Italiassa täristiin joillain alueilla 30 miinusasteen kylmyydessä. Venetsian alueella lämpötila laski 24 miinusasteeseen ja Livignossa Pohjois-Italiassa 30 miinusasteeseen. Myös Italiassa raju lumentulo on aiheuttanut paikoin liikennekaaoksen.

Kreikassa viranomaiset estivät veneitä lähtemästä Pireuksen satamasta Egeanmeren saarille maahan eilen saapuneen rajuilman vuoksi. Tuulen nopeus nousi saaristossa jopa sataan kilometriin tunnissa. Kreikan pohjoisosissa saatiin puolestaan kovia lumisateita.

Pariisissa viisissäkymmenissä ollut koditon mies kuoli kylmään pysäköintialueella viime yönä. Kyseessä oli jo viides Ranskassa kylmään kuollut kolmen viime päivän sisällä. Paikalliset viranomaiset eri puolilla maata ovat saaneet kehotuksen varmistaa, että kodittomat eivät jää heitteille kylmän talven aikana.
(STT-DPA-Reuter-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja