Mainos

Tältä näytti liivijengin epäilty salakapakka

Poliisi teki viime keväänä kotietsinnän Cannonball Kotkan kerhotiloihin huumausainerikosepäilyyn liittyen. Huumeita ei kuitenkaan löytynyt, vaan suuri määrä siideriä, lonkeroa, olutta sekä väkeviä alkoholijuomia.

Mietoja alkoholijuomia takavarikoitiin yhteensä 2032 tölkkiä ja väkeviä juomia 88 pulloa. Poliisi ja syyttäjä epäilevät, että kahdella eri kerralla Virosta haettuja viinaksia myytiin kerhon tiloissa vieraille maksua vastaan.

– Kerhotiloista on takavarikoitu kassalipas näiden alkoholijuomien yhteydestä. Sieltä on myös takavarikoitu juomalippuja, ja sen lisäksi esitutkinnassa henkilöitä kuulustellessa on selvinnyt, että juomia on tarjoiltu siellä vastikkeellisesti, kuvaili kihlakunnansyyttäjä Mika Lopmeri.

Tiloista löytyi velkalista

Kerhotilat ovat poliisin mukaan olleet hyvin ravintolamaiset.

Baaritiski oli sijoitettu niin, että ainoastaan yksi henkilö saattoi toimia kerrallaan baarimikkona. Kuulusteluissa selvisi, että vain kerhon jäsenet saivat olla tiskin takana ja hoitaa myyntiä. Tölkit olivat lasikaapissa näkyvillä ja viileässä. Väkevät alkoholituotteet olivat näkyvillä hyllyllä sekä juomanlaskutelineissä.

Lisäksi kerhotiloista löytyi lista, johon oli merkitty velkoja. Syytettyjen mielestä kyse oli veloista, jotka olivat syntyneet niin kutsuttujen support-tavaroiden, kuten paitojen ja mukien, ostamisesta. Syyttäjän näkemyksen mukaan kyse oli kuitenkin alkoholiveloista.

Esitutkinnan mukaan kerholla oli parhaimmillaan 40 asiakasta yhtä aikaa. Yleisimmin illassa oli noin kymmenkunta asiakasta, eräs epäillyistä kertoi kuulusteluissa.

Veroja vältettiin Tullin laskujen mukaan yli 2300 euroa.

Syytetyt: Kyse kiusanteosta

Alkoholirikoksesta ja veropetoksesta vaaditaan rangaistusta yhdeksälle kerhon jäsenelle ja lievästä alkoholirikkomuksesta neljälle kapakan epäillylle asiakkaalle.

Jäsenten osalta vaaditaan kovennettua rangaistusta sillä perusteella, että kyse on järjestäytyneen rikollisryhmän toiminnasta.

Kaikki kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Alkoholia ei heidän mukaansa myyty, vaan tarjottiin.

– Maahan saa tuoda ilman erillistä maahantuontilupaa alkoholia omaan käyttöön. Se ei ole kiellettyä. Sitä saa myös nauttia tällaisessa tilassa, sekään ei ole kielletty, useaa entistä Cannonball-jäsentä edustanut asianajaja Timo Böhme perusteli oikeudessa.

Syytettyjen mukaan kyse on viranomaisten kiusanteosta, joka on johtanut siihen, että kerhon toiminta on nyt lopetettu.

Kaikkiaan rikoskokonaisuudessa on syytettynä lähes 20 henkilöä.

Yhtä miestä epäillään myös pahoinpitelystä ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Suurin osa epäillyistä rikoksista on tavanomaisia huumausainerikoksia ja rattijuopumuksia.

Kokonaisuuden käsittely kestää Kotkassa ainakin kolme päivää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.