Mainos

Taloussanomat: Pullot kannattaa palauttaa ilman bonuskorttia, koska palautuksen yhteydessä kertyy negatiivista bonusta: "Järjestelmä on näin vain rakennettu"

Taloussanomien lukija oli havainnut hänelle tuntemattoman miinusmerkinnän kassakuitissaan pullonpalautuksen ja ostosten jälkeen.

Pullonpalautuksessa asiakas saa käytännössä rahaa kaupalta. Tämä kuitenkin vähennetään tilin bonuskertymästä.

S- ja K-ryhmät ovat vahvistaneet Taloussanomille, että asia on näin. Pullonpalautuksen yhteydessä kertyy negatiivista bonusta.

– Nykytekniikalla olisi mahdollista rajata panttipullot pois bonusta kerryttävistä ostoista. Aikanaan tämä ei ollut mahdollista, emmekä ole lähteneet muuttamaan käytäntöä, johon asiakkaat ovat tottuneet, S-ryhmän asiakkuusyksikkö vastasi Taloussanomille.

S-ryhmän mukaan he eivät ole nähneet tarvetta muuttaa käytäntöä.

– Asiakas voi halutessaan ottaa rahat palauttamistaan panteista omana kassatapahtumanaan ja maksaa ostoksensa ja kirjata ostoista bonuksen erikseen.

Taloussanomien mukaan pullopantin osuus kirjataan bonusostoksi, kun pullot ostetaan ja niistä maksetaan pullopantti. Pullojen palautuksessa pantit vähennetään ostosten loppusumasta, ja näin "lainattu" bonus poistuu.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja