Talouslehti Forbes julisti vuosi sitten Kylie Jennerin maailman nuorimmaksi miljardööriksi – kumoaa nyt uutisensa ja syyttää kosmetiikkamogulia huijauksesta

0:57
Kylie Jenner synnytti esikoistyttärensä helmikuussa 2018

Talouslehti Forbes syyttää Kylie Jenneriä nettovarallisuuden liioittelemisesta kepulikonstein ja kumoaa aiemmat kirjoituksensa siitä, että Jenner olisi miljardööri.

Arvostettu talouslehti Forbes julkisti maaliskuussa 2019 Keeping up with the Kardashians -sarjasta maailman maineeseen ponnistaneen Kylie Jennerin maailman nuorimmaksi itse omaisuutensa tehneeksi miljardööriksi. Tosi-tv:n lisäksi uraa kosmetiikkamogulina tehnyt Jenner oli jutun ilmestyessä ainoastaan 21-vuotias.

Nyt talouslehti kuitenkin pyörtää aiempia puheitaan pejrantaina julkaistussa artikkelissa, joka on otsikoitu varsin raflaavasti: Kylie Jennerin valheiden verkko, ja miksi hän ei ole enää miljardööri. Juttu perustuu siihen, että lehden mukaan Jenner on jo vuosien ajan liioitellut kosmetiikkayrityksensä Kylie Cosmeticsin arvoa. 

Jenner myi aiemmin tänä vuonna 51 prosenttia yrityksestään kauneusjätti Cotylle. People-lehden mukaan Jenner nettosi diilillä 600 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaisi, että Kylie Cosmeticsin arvo olisi ollut yli 1,2 miljardia dollaria. 

Forbesin mukaan Kardashian-Jenner -klaanin takana oleva PR-tiimi otti tavoitteekseen saada myös Kylien Forbesin kanteen sen jälkeen, kun isosisko Kim Kardashian West sai oman kuvansa lehden kanteen vuonna 2016.

Jenner vastasi Forbesin artikkelissa esitettyihin syytöksiin Twitter-tilillään perjantaina.

– Mihin heräsinkään. Luulin, että tämä olisi asiallinen sivusto. Kaikki mitä näen, on joukko epätodenmukaisia lausuntoja ja todistamattomia oletuksia. En ole koskaan pyytänyt tällaista titteliä, saatikka valehdellut saadakseni sitä. Koskaan, Jenner twiittasi.

Myös Jennerin asianajaja Michael Kump on kommentoinut People-lehdelle Forbesin artikkelia. Asianajaja sanoo lausunnossaan, että lehden syytteet siitä, että Jenner olisi vilpillisesti liioitellut nettovarallisuuttaan muun muassa veroilmoituksilla kikkailemalla ovat täyttä valhetta.

– Forbesin syytteet siitä, että Kylie ja hänen kirjanpitäjänsä olisivat väärentäneet veroilmoituksia ovat yksiselitteisesti virheellisiä. Vaadimme Forbesia välittömästi ja julkisesti perumaan mainitut ja muut lausunnot.

Myös Forbesin artikkelissa tosin myönnetään, ettei veroilmoituksia voida osoittaa väärennetyiksi, mutta lehden mukaan se on todennäköistä. Lehden nykyisen arvion mukaan Jennerin nettovarallisuus olisi kuitenkin tällä hetkellä "vain" noin 900 miljoonaa dollaria.

Kosmetiikan lisäksi Jenner tekee messevää tiliä myös sosiaalisen median ansiosta jo vuosia. Vuonna 2018 uutisoitiin, että Kardashian-Jenner-klaanin kuopus voi tienata yhdellä Instagram-kuvalla jopa miljoona dollaria, kun taas vähintään yhtä suositulla siskolla Kim Kardashian Westillä summat liikkuvat noin 700 000 dollarissa ja samaan sisaruskatraaseen kuuluvalla huippumallina uraa tekevällä Kendall Jennerillä noin 500 000 dollarissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja