Tallitähdet-tuottaja Katja Ståhl, vieläkö on villihevosia?

Stand up -koomikko Ismo Leikola löi hevosta, ja sai lähtöpassit Tallitähdet-ohjelmasta. Oskari Katajisto ja Pertti Neumann jättivät kisan kesken loukkaantumisten takia. Onko ratsastus näin riskialtis ja tunteita herättävä harrastus, Katja Ståhl?

– Aina hevosen selästä voi pudota. Hevonen on eläin. Ei ole niin pystyyn kuollutta eläintä, etteikö se yhtäkkiä löytäisi itsestään sitä villihevosta ja tajuaisi, että nyt täytyy paeta. Hevosen tapa toimia on paeta jotain, Katja Ståhl kommentoi kilpailijoiden loukkaantumisia MTV:n Viihdeuutisille.

– Tässä on ennen kaikkea ollut spektaakkelimaisen huono onni. Sitäkin olemme miettineet, että auttavatko lätkäkamatkaan. Jo pelkästään kenttä on normaalia pehmeämpi!

"Kunnioita hevosta!"

Viimeisin kohu ohjelman ympärillä syntyi Ismo Leikolan käytöksestä, jonka seurauksena stand up -koomikko sai potkut ohjelmasta. Leikola löi hevosta kiukuspäissään.

– Olemme koko ohjelman ajan puuttuneet myös ratsastajien asenteisiin. Asenne, että haluat kunnioittaa hevosta, on ehkä jopa olennaisempi kuin taito. Ratsastus ei onnistu, jos et halua tehdä yhteistyötä hevosen kanssa. Jos näin räikeästi tulee ilmi, että ihminen haluaa komentaa hevosen tekemään tietyllä tavalla, ja hevonen ei suostu, ja ihminen suuttuu, sitä ei pidä hyväksyä koskaan, Ståhl kertoo.

"Viha-rakkaus-suhde hevosiin"

Tänä vuonna 40-vuotta täyttävä Ståhl itse on harrastanut ratsastusta 8-vuotiaasta saakka.

– Minulla on hevosiin normaali viha-rakkaus-suhde. Hevonen on yhtenä päivänä maailman hienoin ja kallein. Seuraavana päivänä olen täysin valmis vaihtamaan sen maitolitraan.

TV2:lla esitettävässä Tallitähdet-ohjelmassa on jäljellä vielä Viivi Avellán, Kike Elomaa, Kalle Kuvaja ja Matti Rajakylä. Kaikki jaksot on jo kuvattu; jäljellä on finaali.

– Normaali tuntiratsastaja käy ratsastamassa kerran viikossa, ohjelman henkilöt ratsastavat 5-6 kertaa viikossa, joinain päivinä jopa kaksi kertaa. Jos ajatellaan, millaisella vauhdilla he pyrkivät etenemään, niin siinä sitten voi jotain sattuakin. Mutta enimmäkseen tuollaiset asiat tulevat eteen, kun rupeaa itse jännittämään. Aina kun rupeaa jännittämään, rentous katoaa ja rupeaa kolisemaan.

Katso Ståhlin videohaastattelu täältä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat