Tallink aloittaa massiiviset lomautukset Suomessa – kaikkien työntekijöiden pestit vaarassa

Silja Serenade muutti reittiään koronan vuoksi Tukholmasta Riikaan – toimittajamme hyppäsi laivan kyytiin: Katso tunnelmat! 4:50
Toimittajamme kävi keväällä katsomassa, miltä laivamatkustaminen näyttää korona-aikaan: katso tunnelmat laivalta yltä.

Tallink-konserni aloittaa mittavat lomautukset Suomessa.

Koko- tai osa-aikaisina toistaiseksi jatkuvat lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan noin 1200 työntekijää Suomessa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.  

Virossa ja Latviassa neuvotellaan puolestaan irtisanomisista. Kaikkiaan leikkaukset ja lomautukset koskevat yhteensä jopa 2500 Tallink-konsernin työntekijää eri maissa.

Yhtiön mukaan taustalla on koronapandemia ja sen myötä kutistunut lipunmyynti.

– Alueemme pandemiatilanteen viimeaikainen paheneminen, kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat matkustusrajoituksiin ja matkustusohjeita koskeva sekalainen viestintä, ovat kaikki vaikuttaneet kielteisesti lipunmyyntiin viimeisen kolmen viikon aikana, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

– Koska päätöksiä valtioiden tukitoimista ei ole vielä tehty eri maissa, on se vienyt meidät pisteeseen, jossa meidän on optimoitava liiketoimintaamme nopeasti yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi, hän jatkaa.

Yhtiön mukaan nykytilanteessa ei ole taloudellisesti mahdollista jatkaa kaikkien syksylle ja talvelle suunniteltujen tuotteiden ja palvelujen tarjoamista. Sen vuoksi työtäkään ei riitä kaikille työntekijöille.

Yhtiö kertoo olevansa valmis tekemään uusia päätöksiä nopeasti, jos maiden hallitukset päättävät tukitoimista nopeasti tai markkinatilanne muuttuu.

Lue myös:

    Uusimmat