Tällaisissa oloissa Navalnyin tukimielenosoittajia pidetään – 28 ihmistä 8 ihmisen sellissä: "Onko tämä natsien vankileiri?"

Kolme päivää sitten, sen jälkeen kun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi passitettiin vankilaan, Venäjällä puhkesivat entistä rajummat mielenosoitukset. Yhteensä Navalnyin tukimielenosoituksissa pidätettiin yli 10 000 ihmistä ympäri maata.

Meduza-uutissivuston mukaan mielenosoittajia on pidetty täysin epäinhimillisissä oloissa täpötäysissä busseissa ja selleissä.  Mielenosoittajat eivät päässeet vessaan tai saaneet ruokaa tunteihin. 

Koska pidätettyjä on niin paljon eikä kaikille riittänyt paikkoja Moskovassa, ihmisiä alettiin kuljettaa lähistöllä Saharovon kylässä sijaitsevaan maahanmuuttajakeskukseen. Meduzan erikoistoimittaja kävi paikan päällä tutustumassa oloihin, joissa mielenosoittajia pidetään vuorokausia. Toimittaja jutteli tunteja jonottaneiden läheisten kanssa, jotka olivat saapuneet pikkukylään toimittamaan ruokaa ja välttämättömiä tarvikkeita pidätetyille. Läheiset ovat nähneet muun muassa kuvia pidätysselleistä.

– Siellä on metalliset sängyt ilman patjoja ja vessana toimii ämpäri. Olot ovat täysin eläimelliset, kuvailee mies, jonka sukulainen on edelleen pidätettynä.

Samaa tarinaa kertoivat monet muut pidätettyjen läheiset ja sellistä jo vapautuneet. Ihmisiä selleissä on liikaa, kaikilla on jatkuva jano ja nälkä. Kuuma ja ahdistava tunnelma vyöryy päälle.

Sosiaalisessa mediassa leviää myös kuvia ja videoita ankeista pidätysoloista.

"Tässä on väliaikainen maahanmuuttajien keskus Saharovon kylässä. 28 ihmistä 8 ihmisen sellissä", kirjoittaa Navalnyin tukijoihin kuuluva Maria Pevchik julkaisemansa kuvien yhteyteen Twitterissä.

"Onko tämä natsien vankileiri", yksi kommentoijista ihmettelee.


Lue myös: