"Ovatko he ihmisiä vai hirviöitä?" – Navalnyin tukimielenosoituksista leviää toinen toistaan järkyttävämpiä videoita mellakkapoliisin otteista

Yli tuhat ihmistä otettiin kiinni Nalvanyin tukimielenosoituksissa illan ja yön aikana – tältä Moskovassa näytti 1:17
Yli 1 400 ihmistä otettiin kiinni Aleksei Navalnyi tukimielenosoituksissa.

Venäjällä mielenosoitukset ovat yltyneet ja mellakkapoliisin otteet muuttuneet entistäkin väkivaltaisemmiksi, kirjoittavat vapaat venäläismediat.

Poliisi on ottanut kiinni yli 1 400 ihmistä viimeisimmissä, merkittävää oppositiovaikuttajaa Aleksei Navalnyita tukevissa mielenosoituksissa. Pidätyksistä 1 170 on tehty  Moskovassa ja 251 Pietarissa.

Kukaan ei ole ollut turvassa mellakkapoliisilta, ja jopa pressi-liiveissä olleita toimittajia on pahoinpidelty sekä pidätetty, kirjoittaa Meduza-verkkosivusto.

Poliisi hyökkäsi yllättäen kimppuun

Yksi pahoinpidellyistä on 19-vuotias videotoimittaja Fedor Hudokormov, joka kuvasi Moskovassa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta mielenosoitusten keskeltä.

Poliisi hyökkäsi yhtäkkiä toimittajan kimppuun ja tämä kaatui maahan. Tapahtuneen jälkeen Hudokormov valitteli päänsärkyä ja pahaa oloa. Hän teki myös rikosilmoituksen mellakkapoliisin toimista.

Aseettomia hakattiin

Sosiaalisessa mediassa leviävät videot kuvastavat raakaa väkivaltaa, kun mellakkapoliisit pysäyttävät takseja ja repivät ihmisiä ulos sekä hakkaavat pampuilla täysin aseettomia mielenosoittajia.

– Ovatko he (mellakkapoliisit) ihmisiä vai hirviöitä? Dozhd-kanavalla ihmeteltiin, kun väkivaltaiset videot pyörivät televisiolähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat