Venäjällä pidätetyt mielenosoittajat kuvasivat järkyttävän videon: "Meitä kidutetaan, meillä ei ole vettä, meitä ei päästetä vessaan"

Tuoreet kuvat paljastavat, kuinka poliisi retuuttaa mielenosoittajia Venäjällä - voivatko tapahtumat johtaa vielä Putinin eroon? 8:49
Video sunnuntain mielenosoituksista Venäjällä.

Kansalaisjärjestö OVD-infon mukaan Venäjällä pidätettiin sunnuntaina ainakin kuusituhatta ihmistä. Oppositiomedian mukaan pidätettyjen olot ovat täysin epäinhimilliset.

Mielenosoituksia järjestettiin eri puolilla Venäjää vangitun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukemiseksi.

Viime sunnuntaina pidätettyjä ihmisiä ei ole Open media -sivuston mukaan viety kunnollisiin oloihin, vaan suurta osaa on pidetty busseissa tai autoissa ilman ruokaa, vettä ja mahdollisuutta käydä vessassa. 

Mielenosoittajat ovat julkaisseet videon, jossa he pyytävät apua.

– Pidätyksestämme on kulunut yli 40 tuntia, ja meitä kidutetaan edelleen. Emme käytännössä ole saaneet ruokaa. Viimeiset yhdeksän tuntia olemme viettäneet tässä bussissa, missä on pakko seistä. Me emme pysty liikkumaan, meillä ei ole vettä, meitä ei päästetä vessaan, sanoo yksi pidätetyistä videolla venäjäksi.

Hän pyytää lopuksi riippumattomia tiedotusvälineitä levittämään videota eteenpäin. 

Useiden lähteiden mukaan samankaltaisissa oloissa oli satoja muitakin pidätettyjä, koska he eivät kaikki mahtuneet kerralla pidätysselleihin, vaan joutuivat odottamaan vuoroaan pitkissä bussiletkoissa.

Lue myös:

    Uusimmat