Tällaiset ovat Suomen olympiajoukkueen edustusasut – katso kuvat!

Lontoon kesäolympialaisiin osallistuvien suomalaisurheilijoiden yllä nähdään sinivalkoiset edustusasut, jotka on suunniteltu modernilla ja maanläheisellä otteella.

Tänään starttaavissa olympialaisissa suomalaisurheilijat ovat pukeutuneet suomen lipusta tuttuihin väreihin. Martti Kellokummun Haltille suunnittelemissa edustusvaatteissa nähdään myös pilkahdus pirteää oranssia.

Haltilla tartuttiin aivan uudenlaiseen haasteeseen, kun päätettiin, että Kellokumpu suunnittelee kesän 2012 Lontoon kesäolympialaisiin suomalaisurheilijoiden edustusvaatteet. Olympiakomitea on aiemmin valinnut Suomen kisajoukkueen edustusvaatetuksen muuta kautta.

– Aikaisemmin komitealla on ollut casual vaatetus Turo Tailorilta ja muualta muotipuolelta. Vaatteita käyttävät kuitenkin hyvin sporttiset ihmiset ja siksi Haltia on nyt kokeiltu käytettäväksi myös edustustilaisuuksissa, Haltin Brand Marketing Coordinator Hanna-Liisa Erkheikki kertoo.

Kunnianhimoinen haaste saatettiin tyylillä loppuun ja tästä päivästä eteenpäin Kellokummun työn jälkeä ihastellaan suomalaisurheilijoiden yllä Lontoossa. Edustusvaatteen suunnittelu on asettanut haasteita projektin parissa työskenneille.

– Aina kun lähdetään suunnittelemaan kansallista edustusvaatetta, niin mieleen tulevat automaattisesti suomen lipun värit ja suomalaisuus, Erkheikki huomauttaa.

Myös käytännöllisyys on äärimmäisen tärkeä ominaisuus urheilijan edustusvaatteessa.

– Kaikki malliston vaatteet on tehty hyvin teknisistä ja toiminnallisista materiaaleista, Erkheikki kertoo.

Kirkkaanoranssit yksityiskohdat piristävät klassisia ja perinteisiä edustusasuja.

– Sinivalkoisissa tuotteissa oranssi on pikanttina yksityiskohtana, Erkheikki huomauttaa.

Kattavan malliston suunnitelleen Kellokummun inspiraatio edustusasuihin on suomen lipun perinteisten värien asettamissa rajoissa noussut suomalaisesta luonnosta.

– Ulkonäöllisesti suunnittelija on saanut inspiraationsa malliston kallioprinttiin Suomen kauniista saaristosta ja kalliorannoista ja kuosi toistuukin kaikissa erilaisissa vaatetyypeissä, Erkheikki tarkentaa.

Suomen olympiajoukkueen edustusvaatemallisto on hyvin laaja.

– Mallistossa on noin 25 eri tuotetta. Lämmittelyverkkareista ja shortseista alkaen kaikki ovat Haltin tuotteita. Mukana ovat myös vedenpitävät varusteet ja kuivan kelin tuulensuojavarusteet, Erkheikki listaa.

– Lisäksi mallistoon kuuluu t-paitoja, shortseja, arkisia casual-vaatteita, neuleita, pikeepaitoja, shortseja, kaprihousuja sekä suoria housuja miehille ja suoria hameita naisille, Erkheikki jatkaa.Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Halti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja